Бокс: Буковинці на молодіжному Чемпіонаті України у Вінниці

0

Минулого року, в грудні, коли в українському боксі з’явився новий турнір із символічною назвою «Олімпійська надія», представниками Федерації боксу України було сказано багато теплих слів: бокс на Буковині розвивається, обласна федерація плідно працює, турнір проводитиметься на Буковині щорічно і всяке інше там «бла-бла-бла». І що ми маємо рік потому? Отож бо, саме «бла-бла-бла» тільки і залишилося.

Турнір проводився в готельно-розважальному комплексі «Сонячна долина», який розташовано в селі Бояни

Олександр Тесленко і Геннадій Соловйов

Новоселицького району. Місце й дійсно було підібрано цікаве, майбутні українські олімпійці проживали, тренувалися та виступали в досить комфортних умовах, але… Незрозумілі фінансові та інші схеми президента ЧОФБ, віддаленість від Чернівців, практична відсутність глядачів зробили «Олімпійську надію» чимось на зразок змагань «для обраних». Проживання та харчування в комплексі виявилося для багатьох спортсменів і тренерів не по кишені, а труднощі приїзду/від’їзду довершили цю справу.

Окрема «стаття» – розрахунок за суддівство на турнірі. Більшість із суддів, що приїхали на змагання з різних регіонів України, по сьогоднішній день не отримали компенсацію за проїзд і проживання та добові. У Державному спорткомітеті кажуть, що кошти було перераховано в повному обсязі, це підтверджує й бухгалтерія обласного спорткомітету, а президент Чернівецької обласної федерації боксу стверджує, що ніяких грошей не було. Кому вірити? Нехай кожен читач вирішить це сам. Відтоді на змагання з боксу в Чернівці судді їдуть неохоче, якщо взагалі таки вирішують приїхати…

Як результат – турнір у Боянах більше не проводитиметься. Його «перехопила» Вінниця. Як мінімум на цей та наступний рік. І навіть назва змагань змінилася. Тепер це – Чемпіонат України серед чоловіків віком до 22 років. Стартує він вже на цьому тижні: 25 грудня відбудуться перші бої на вінницькому рингу. І, звичайно, поміж інших вирушає туди добре «озброєний» та підтотовлений десант збірної Чернівців під керівництвом тренерів ДЮСШ №1 м. Чернівці Геннадія Соловйова та Василя Ротаря. Підтримати чернівчан у Вінниці їде й президент Чернівецької міської федерації боксу Володимир Загурський.

Хто представлятиме наше місто на останньому у 2012 році Чемпіонаті України? Це:

69 кг – Олександр Стрілецький (ДЮСШ №1)

75 кг – Сергій Ксендзов (БК «Колізей»)

81 кг – Ельчін Алієв (ДЮСШ №1)

91 кг – Олександр Тесленко (ДЮСШ №1)

+91 кг – Станіслав Дєдов (ДЮСШ №1) та

Про події на чемпіонаті ви зможете дізнатися тільки на нашій сторінці, яка є офіційним джерелом Чернівецької міської федерації боксу, тож слідкуйте за оновленням сторінки і завжди будете в курсі всіх подій у чернівецькому боксі.

 

Альберт Комарі,

спеціально для сторінки ЧМФБ на SportBuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.