Бокс: Осіння «спека» на кіцманському рингу

0

Традиції в буковинському боксі – невід’ємна складова спорту нашого краю. Протягом останніх восьми років практично в усіх районах Чернівецької області, де культивується бокс, склалися традиції щорічно проводити ті чи інші змагання, які згодом стали візитівками різних боксерських шкіл Буковини.

Якщо в Чернівцях це турнір пам’яті МС СРСР В. Кузьмінова, в Боянах –  міжнародний турнір пам’яті воїна-

Максим Крупа. Фото: Георгій Мазурашу

інтернаціоналіста Івана Боти, в Шипинцях – відкрита першість ЧО ФСТ «Україна» ім. МС СРСР І. Козака та МСМК В. Миронюка, то в місті Кіцмань – турнір, присвячений пам’яті МС СРСР М. Дорофєєва. І традиційно він проводиться восени, у приміщенні міського Будинку Культури.

Цього року до Кіцманя завітали представники дванадцяти команд із Чернівців та області, у тому числі й гості з Кам’янця-Подільського. Протягом двох змагальних днів глядачі побачили 60 поєдинків серед боксерів різних вікових категорій. Для більшості учасників змагань ці бої стали контрольними напередодні розширеної першості Чернівецької області з боксу, що планується до проведення у листопаді. До того ж спортсмени 1997-98 рр. проглядалися тренерським складом на поїздку до кримської Балаклави, де незабаром відбудеться турнір сильніших боксерів України в цій віковій категорії. Тож фактично кожен двобій мав досить велику ціну й тому на кіцманському рингу цієї осені було по-справжньому спекотно.

Змагання розпочалися хвилиною мовчання в честь пам’яті видатного буковинського боксера М. Дорофєєва, головного «винуватця» турніру, а потім розпочалося і все інше…

Справжній боксерський бум сьогодні відмітимо у Вижниці. Тренери тамтешньої ДЮСШ вже встигли кілька років тому виховати МС України Анатолія Чагіна, а тепер молодше покоління протягом вже другого поспіль обласного турніру виборює для мальовничого карпатського міста медалі різного гатунку. От і в Кіцмані вижниччани здобули п’ять перших місць і поряд із представниками шипинецького ФСТ «Україна» стали кращою командою турніру. По чотири, тобто, на одне «золото» менше, перемоги мають у своєму активі чернівецькі боксери, вихованці ДЮСШ №1 м. Чернівці (тренери – В. Ротар і Г. Соловйов) та СТ «Спартак» (тренер – Ф. Бурма).

Господарі турніру – кіцманчани – під керівництвом тренера В. Смаглія спромоглися на дві «золотих» медалі серед наймолодших учасників змагань, що, безумовно, говорить про непогані перспективи юних кіцманських спортсменів у майбутньому.

Ну й загалом слід зазначити, що турнір пройшов на традиційно високому організаційному рівні, а практика, яку отримала на ньому перспективна буковинська молодь, є неоціненною напередодні відповідальних змагань кінця 2012 року.

А переможцями в індивідуальному заліку у своїх вікових та вагових категоріях стали:

 

2003-04 р.н.

 

24 кг – І. Струтинський (Кіцмань)

27 кг – Д. Мангер (Кіцмань)

31 кг – О. Величко («Спартак» Чернівці)

 

2001-02 р.н.

27 кг – Ю. Томюк (Вижниця)

30 кг – І. Гайдук (Шипинці)

31 кг – Б. Гайдук (Шипинці)

34 кг – В. Клим (Вижниця)

38 кг – Р. Кізюк (ДЮСШ м. Чернівці)

47 кг – О. Янтаров («Джеб» Чернівці)

 

1999-2000 р.н.

32 кг – І. Гожда (Вижниця)

34 кг – М. Дорош («Спартак» Чернівці)

40 кг – О. Гуцкал («Спартак» Чернівці)

42 кг – О. Гожда (Вижниця)

50 кг – А. Радик (КДЮСШ м. Чернівці)

53 кг – Б. Аршуков («Варяг» Чернівці)

56 кг – В. Іванчук (ДЮСШ м. Чернівці)

69 кг – Л. Гарчинський («Спартак» Чернівці)

 

1997-98 рр.

46 кг – В. Іванов (ДЮСШ м. Чернівці)

52 кг – В. Сторощук (Шипинці)

54 кг – М. Гелюк (Вижниця)

56 кг – А. Гайко («Авангард» Чернівці)

57 кг – П. Будей («Авангард» Чернівці)

60 кг – О. Будей («Авангард» Чернівці)

62 кг – М. Крупа (Шипинці)

66 кг – С. Грекул (Шипинці)

74 кг – І. Тітік (ДЮСШ м. Чернівці)

 

Альберт-«джуніор» Комарі,

ведучий сторінки Чернівецької міської федерації боксу

на sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.