Бокс: Меморіал Кузьмінова стає неофіційним Чемпіонатом області

1

1-2 грудня 2012 р. Чернівці знову стануть епіцентром подій у буковинському боксі. Боксерський зал ДЮСШ №1 м. Чернівці прийматиме традиційний турнір, який щорічно розпочинає на Буковині зимній цикл змагань з боксу.

Це – турнір пам’яті майстра спорту СРСР Володимира Кузьмінова, який за весь період свого існування постійно змінює дислокацію і тим самим привноситься доля певної неочікуваності до проведення цих змагань.

Змінюються і вікові категорії учасників турніру. Цього року на ринг вийдуть боксери 1994-95 рр. (молодь) та 1996-97 рр (юніори), а також дорослі. До участі у змаганнях запрошено 18 команд із Чернівців та Чернівецької області, тож слід очікувати, що всі боксери продемонструють максимум майстерності й бажання вдало закінчити черговий сезон. Очікується прибуття на турнір боксерів із Вижниці, Шипинців, Кіцманя, Вашківців, Хотина й Боян.

Певним чином відкрита першість ДЮСШ №1 пам’яті В. Кузьмінова стане таким собі чемпіонатом області у цих вікових категоріях, оскільки сам чемпіонат, що анонсувався нами на кінець листопада, не відбувся з багатьох причин. В першу чергу, з відсутності підтримки Чернівецької обласної федерації боксу та обласного підрозділу з фізичної культури і спорту. З іншої сторони, тренери обласних та міських секцій з боксу також не сприяли проведенню змагань, які дали б можливість точніше спланувати роботу із вихованцями на наступний сезон. Залишається тільки сподіватися, що рік наступний буде більш плідним для буковинського боксу і чемпіонати області, та й інші змагання, заплановані заздалегідь, відбуватимуться без проблем і затримок.

Тепер трохи історії. Турнір пам’яті В. Кузьмінова проводиться на Буковині з 2006 року. Його приймали у своїх стінах ПТУ №13, СК «Боян-Колос» (с. Бояни) та чернівецька ДЮСШ №1. Із року свого заснування турнір не відбувся лише у 2009 році (за відсутності коштів), а ті, хто цікавиться розвитком буковинського боксу, вже звикли до того, що ці змагання мають своє місце на початку грудня. Переможцями турніру ставали боксери, які на Буковині добре відомі, багато хто з них здобув почесні звання КМС та МС. Вписав своє ім’я в нього і КМС Ельчін Алієв, вихованець Геннадія Соловйова (ДЮСШ №1 м. Чернівці), якого двічі було визнано кращим боксером турніру й нагороджено пам’ятним кубком.

Як буде цього разу – дізнаємося вже скоро, найближчого уїк-енду! Слідкуйте за нашими публікаціями!

 

Альберт-«джуніор» Комарі,

спеціально для сторінки ЧМФБ на SportBuk.com

 

ДОВІДКА.

Володимир Кузьмінов – МС СРСР (1947-2006). Призер чемпіонатів Української РСР, переможець та призер ЦС СТ «Трудові резерви», «Авангард». Один із найтитулованіших боксерів Буковини.

Народився в Чернівцях. Боксом почав займатися у 1960 р. у СТ «Трудові резерви» (тренери – С. Трахтенберг і Є. Меліщук). Працював тренером в ДЮСШ №1, СТ «Динамо», ДЮСШ «Колосок», «Локомотив».

Останнє місце роботи – посада заступника директора з фізичного виховання чернівецького ПТУ №13.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.