Президент України: Розвиток спорту працюватиме на покращення здоров’я українців

1

Утвердження здорового способу життя, особливо серед дітей і молоді, на сьогодні залишається актуальним питанням для України – і головну роль тут мають відігравати фізична культура і спорт. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи на ІІІ Спортивному конгресі України.

«Розвиток фізичної культури і спорту є пріоритетом розвитку сучасної України. Нашою метою в цій сфері є покращення здоров’я громадян, формування здорового способу життя та зміцнення міжнародного іміджу держави», – наголосив Президент.

Віктор Янукович нагадав, що 2012 рік був для нашої держави насиченим масштабними спортивними подіями. Найкращою міжнародною презентацією України в цьому контексті він назвав успішне проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу. «Це надало нового імпульсу розвитку спортивної інфраструктури та туризму в нашій державі», – зазначив Президент.

Глава держави також додав, що в Україні на високому організаційному рівні відбулися інші міжнародні змагання – етап Кубку світу з художньої гімнастики, чемпіонат світу з фехтування та чемпіонат світу «Формула -1» на воді.

Президент звернув окрему увагу на гідний виступ українських збірних команд на іграх XXX Літньої Олімпіади та XIV Паралімпіади в Лондоні.

Глава держави готовий розглянути пропозиції щодо утворення окремого центрального органу виконавчої влади з питань фізкультури і спорту

Президент України Віктор Янукович готовий розглянути пропозиції щодо утворення окремого центрального органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту. Про це він сказав під час виступу на відкритті ІІІ Спортивного конгресу України.

«Нам варто також разом подумати про утворення окремого центрального органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту. Я готовий розглянути ці пропозиції», – зазначив Віктор Янукович.

«Розумію, що без вирішення організаційно-управлінських питань ситуацію важко зрушити з місця. Сфера фізичної культури і спорту достатньо розгалужена і має свою специфіку, яку важко порівняти з іншими», – сказав Глава держави.

Він водночас закликав представників місцевої та центральної влади, органів місцевого самоврядування активізувати зусилля щодо забезпечення всіх умов для занять громадянами фізкультурою і спортом.

Особливої уваги, на переконання Президента, потребує підтримка розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництво спортивних об’єктів тощо.

Віктор Янукович: Необхідно приймати закон про меценатство у спорті

Прийняття спеціального закону про меценатство у спорті має стати стимулом для інвесторів вкладати кошти у розвиток цієї сфери. Про це Президент України Віктор Янукович сказав у виступі на відкритті ІІІ Спортивного конгресу України.

«Треба буде приймати спеціальний закон про меценатство у спорті. І я вважаю, що ми з вами це завдання виконаємо», – наголосив Глава держави.

У світі, зауважив Віктор Янукович, поширена практика заохочення інвесторів, які спрямовують капітал у розвиток фізичної культури і спорту. Україні, переконаний Глава держави, варто ретельно вивчити існуючий досвід.

В Україні, зазначив Президент, вже є яскраві приклади інвестування у спорт. «Будуються великі стадіони за кошти меценатів, великі спортивні споруди, але цього недостатньо. Я переконаний, що цей рух потрібно піднімати, його потрібно мотивувати і створювати цивілізовані правила гри», – сказав Віктор Янукович.

president.gov.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.