Вільна боротьба: Снігур, Гордаш і Одинак відзначилися у Хмельницькому і Тернополі

1

Полку буковинських майстрів спорту і призерів національних змагань з вільної боротьби прибуло. Серед героїв – Іван Снігур, Іван Гордаш та Сергій Одинак.

 

На юнацькому Чемпіонаті України (1997-98 рр.н.), який відбувся 26-27.10.12 у Хмельницькому, відзначився Іван Снігур з Топорівців Новоселицького району. Вихованець тренера обласної ДЮСШ Сергія Одинака боровся у категорії 100 кг і, програвши лише одну сутичку, здобув бронзову нагороду. Поступився Іван у чвертьфіналі майбутньому переможцю Олександру Вереду (Київська обл.). А «постраждали» від Снігура в 1/8 фіналу Руслан Георгієв (Одеса), а на втішному шляху до п’єдесталу пошани – Владислав Бігарі (Київська обл.) і Олег Гаглоєв (Крим). Срібний призер у цій категорії – Володимир Кравченко (Херсон), а ще один володар «бронзи» – Роман Ткаченко (Луганьк). Всього у номінації виступили 18 учасників.

Наставник нашого призера Сергій Одинак-старший зазначив, що це у нього перший призер першості України, який не тренується у спортінтернаті. Цікаво, що Одинаку Снігура порекомендувала його титулована землячка з Топорівців – заслужений майстер спорту з боротьби самбо Ольга Ніколайчук. З тих пір юнак регулярно їздить з Новоселиччини на тренування до Чернівців. І результати не забарилися.

Вдало виступили буковинці і на традиційному, вже 13-му турнірі з вільної боротьби серед чоловіків та жінок «Тернове поле», який відбувся у Тернопільському національному педагогічному університеті і в якому цього разу взяли участь і гості з Молдови, Словаччини і Канади.

У категорії до 84 кг переможцем став Іван Гордаш з Тисівців Сторожинецького району, який тренувався в обласній ДЮСШ під керівництвом Олега Гавриша, а тепер навчається у Хмельницькому. За перше місце у цьому турнірі присвоюють звання майстра спорту, з чим ми й вітаємо Івана!  А у категорії до 74 кг «срібло» виборов цьогорічний чемпіон України серед молоді Сергій Одинак. Вихованець і син Сергія Одинака-старшого та львів’янина Ігоря Духа у фіналі у рівній боротьбі поступився Андрію Нагорному (Київ).  Бронзовими призерами, як повідомляє sports.te.ua, стали Ігор Скупий (Львів) та Володимир Перхалюк (Львів).

***

ФІнальна сутичка. Сергій Одинак – ліворуч

Leave A Reply

Your email address will not be published.