Фото: Волейбольна Суперліга на турнірі до 70-ліття утворення УПА (Чернівці)

0

Волейбольним турніром з «суперлігівським присмаком» відзначили у Чернівцях 13-14.10.12 70-ліття утворення Української повстанської армії.

Відео організаторів (надано для розміщення на SportBuk.com)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

14.10.12. Волейбольний турнір у Чернівцях на честь 70-ліття утворення УПА (SportBuk.com)

***

***

За рахунку 4:22, виявляється, ще можна відігратися!

У волейбольних «баталіях», організованих Миколою Пелехом за підтримки ВО «Свобода» у залі ПТУ №9 (вул. Хотинська, 47), взяли участь 6 команд з Буковини та сусідніх областей.

Першого дня змагань було встановлено своєрідний рекорд: дворазовий чемпіон аматорської вищої ліги України «Родничок» (Бояни, Новоселицький район), за словами одного з лідерів команди Андрія Романишина, здолав в одній з партій «Володар-Західрембуд» (Бурштин, Івано-Франківська область), програючи по ходу 4:22 (!!!).

Груповий етап

***

Група 1 Р/П О М
«Родничок»

(Бояни, Чернівецька обл.)

Х 2:1 2:0 4-1 4 1
«Володар-Західрембуд»

(Бурштин, І-Франківська обл.)

1:2 Х 2:0 3-2 3 2
СКА (Виноградне,

Тернопільська обл.)

0:2 0:2 Х 0-4 2 3

***

Група 2 Р/П О М
«Залуччя»

(Снятин, І-Франківська обл.)

Х 2:0 2:0 4-0 4 1
«Садгора-Батьківщина»

(Чернівці)

0:2 Х 2:0 2-2 3 2
«Будівельник» (юніори,

Чернівці)

0:2 0:2 Х 0-4 2 3

 

Вболівальницькі пристрасті: Петро Кобевко проти онука – 0:1

Другого дня відбулися вирішальні поєдинки. У першому півфіналі «Родничок» прогнозовано здолав земляків з «Садгори-Батьківщини». А ось «Залуччя» (Снятин) не без складнощів здолало земляків з Бурштина.

У матчі за 3 місце «Садгора-Батьківщина», як кажуть, на характері «витягнула» першу партію. Але довести справу до переможного кінця не змогла – 1:2.

У фіналі «Родничок» також програвав по ходу першої партії, але зміг переломити хід боротьби і виграв цю та другу партію. Під час третьої партії серед глядачів з’явився редактор газети «Час» Петро Кобевко з онуком Максимом. Забавно було спостерігати їхню суперечку: Петро Дмитрович намагався переконати онука що вболівати треба за команду зі Снятина, бо там його коріння. Але малий Мельничук стояв на своєму: «Я народився у Чернівцях і буду вболівати за чернівецьку команду». Не змогли переконати його і сусіди-вболівальники, які повідомили, що «Родничок» представляє не Чернівці, а Бояни Новоселицького району, і «вбивчий» аргумент дідуся, який наголосив, що за снятинців грають і його двоюрідні вуйки. Отож, спортивний патріотизм взяв гору над «ідеологічним тиском»:)

До слова, Кобевко-вболівальник теж мав «локальні успіхи»: не знати, чи допомогла реально гостям його активна підтримка, але вони виграли третю партію, а в четвертій відігрались після 11:16 (17:17). Проте кінцівка була за «Родничком», який заслужено виборов головний трофей.

 

Гравці і судді рівня Суперліги

В окремих командах виступали гравці, які мають досвід виступів у командах майстрів і навіть у Суперлізі. Найбагатшим на виконавців такого рівня був «Родничок», честь якого захищали одразу декілька колишніх гравців чернівецького «Будівельника». За «Садгору-Батьківщину» грав ще один екс-«будівельник» Олександр Скорейко, який останнім часом виступає в італійській Серії Б (за команду з Риму, куди незабаром вирушає знову).

Арбітраж також був суперілігівського рівня – судді Микола Хвас (Тернопіль, національна категорія) та Юрій Теслицький (Чернівці) теж мають чималий досвід роботи у волейбольній Суперлізі.

 

Нагороди дісталися… всім

У церемонії нагородження взяли участь депутат обласної ради Степан Спіжавка (ВО «Свобода»), керівник Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» і депутат обласної ради Назар Горук та редактор газети «Час» Петро Кобевко.

Головний організатор турніру Микола Пелех вручив різні нагороди майже всім присутнім – комусь за організаційну підтримку, комусь – за волейбольні звитяги.

Цікаво, що медалями нагородили навіть четверту команду («Садгора-Батьківщина»). Причому бронзові призери жартували, що ті медалі були симпатичнішими, ніж «бронзові». «Родничку» дістався і красень Кубок.

Крім командних нагород, Оргкомітет встановив і індивідуальні призи для символічної збірної турніру, до якої увійшли: перший темп – Петро Кузенко («Залуччя»), Артур Чугуєць («Володар-Західрембуд»); догравальник – Олександр Скорейко («Садгора-Батьківщина»), Олександр Усачук («Володар-Західрембуд»); літеро – Андрій Пелех («Родничок»); зв’язуючий – Анатолій Синицький («Родничок»), Іван Нейман («Залуччя»); діагональщик – Андрій Романишин («Родничок»).

Назар Горук, вітаючи призерів і дякуючи всім причетним до організації та проведення турніру, запевнив, що наступного року ці змагання відбудуться вже на вищому рівні – у кращому залі і з «соліднішими» призами.

 

Півфінал

«Родничок» – «Садгора-Батьківщина» – 2:0

«Залуччя» – «Володар-Західрембуд» – 2:1

За 3 місце

«Володар-Західрембуд» – «Садгора-Батьківщина» – 2:1

Фінал

«Родничок» – «Залуччя» – 3:1

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.