Фото (футбол): «Університет» здолав «Морську академію» і вийшов в лідери

1

У 4 турі студентського Чемпіонату України з футболу чернівецький «Університет» у вівторок, 30.10.12, вдома у непростій боротьбі переграв команду з Одеси «Юнга-морська академія».

30.10.12 (вівторок)

Стадіон «Юність» («Гарт»). 12:00. ФК «Університет» – ФК «Юнга-морська академія» – 5:2

Голи: Юрій Головачук, 6, Володимир Леськів, 18, 59, Геннадій Куляк, 88, Тарас Сивка, 89 – Василь Колесник, 41, Сергій Українцев, 62.

Судді: Юрій Шимон (Ужгород), Валерій Шпирко, Олександр Плахов. Резервний: Олег Рой (Чернівці).

Попередження: Ігор Бойчук, 35, Тарас Сивка, 41, Юрій Головачук, 45 – Артем Дулевич, 27, Артем Чорнобай, 71, Олександр Шепелюк, 79. Вилучення: Артем Чорнобай (86, друге попередження).

Матч прогнозовано розпочався атаками представників Чернівецького національного університету, які були фаворитами у зустрічі і як господарі поля, і як чинні чемпіони України серед студентів та ІІІ Студентських ігор України. І вже на 6 хв. юний екс-гравець «Буковини» Юрій Головачук відкрив рахунок. Гості, слід віддати їм належне, теж не відсиджувались у «глухій обороні», намагаючись віднайти свої шляхи до чужих воріт. Проте продуктивнішими були все-таки наступальні дії підопічних Миколи Осадця. На 18 хв. Володимир Леськів після вивіреної флангової передачі Ігоря Бойчука подвоїв рахунок. Ще два голи чернівчан арбітр не зарахував через офсайд. Хоча в епізоді, коли забивав Андрій Королянчук, на думку майстра спорту і директора стадіону «Юність» Романа Угренчука, положення поза грою не було, оскільки гравець «Університету» вискочив з-за спини оборонця вже після пасу. До слова, Королянчук-молодший переправив м’яча у сітку дуже ефектно – п’ятою під поперечину.

Натомість на 41 хв. гостям вдалося скоротити рахунок до мінімуму. На останній хвилині тайму буковинці могли знову збільшити відрив. Але… Юрій Головачук прорвався до чужої карної зони, обіграв голкіпера, який мінімально, але зачепив його за ногу, внаслідок чого форвард опинився на газоні. Арбітр з Ужгорода Юрій Шимон перебував не настільки близько, щоби оцінити цей «тонкий» момент, тому побіг радитися до місцевого лайнсмена Олександра Плахова. Останній перебував на протилежному фланзі від епізоду, тож, очевидно, тим більше, не міг побачити контакт. Проте після міні-наради рефері повернувся і… показав жовту картку Головачуку. Так сталося, що автор цих рядків перебував в декількох метрах від зони падіння чернівчанина – бачив момент контакту, який супроводжувався і відповідним звуком, тож висновок однозначний – пенальті. Утім, арбітри теж люди і мають право на помилки…

Після перерви загальний малюнок гри не змінився. Буковинці продовжували володіти ініціативою, а гості – «огризатися» на контратаках. На 59 хв. Леськів оформив дубль. Здавалося, справу вже зроблено. Але вже за 3 хв. одесити знову звели перевагу господарів до мінімуму. Боротьба загострилась. Студенти ЧНУ продовжували втрачати непогані нагоди для взяття воріт і ледь не були покаране за це («Не забиваєш ти – забивають тобі»). Під завісу зустрічі в одній з контратак гості влучили у поперечину, від якої м’яч, на щастя для господарів, відлетів не у ворота. Ситуація «розрядив»… одесит Артем Чорнобай, який, як кажуть, на рівному місці заробив друге попередження (за неприємний «коментар» до рішення арбітра) і залишив свою команду в меншості. «Зайвого» підопічні Миколи Осадця зуміли результативно розіграти двічі. В одному епізоді Геннадій Куляк (який свого часу пробував свої сили у футзальному «Меркурію») першим встиг на добивання, а за хвилину Тарас Сивка, прорвавшись з правого флангу на «побачення» з Михайлом Гержоєм, реалізував вихід сам на сам і поставив остаточну переможну крапку в матчі.

Популярний у минулому гравець «Буковини», а нині директор стадіону «Юність» Роман Угренчук зазначив, що це поле є для команди ЧНУ «фартовим». А також додав, що, на його думку, у складі обох команд є гравці з очевидними перспективами дорости до майстрівського рівня.

Заступник голови обласної федерації футболу і керманич міського футболу Сергій Задорожняк, у свою чергу, зауважив, що кращі гравці «Університету» перебувають, як кажуть, «на олівці» у наставників «Буковини» і з часом цілком можуть поповнити ряди головної команди краю.

Капітан «Університету» Юрій Пантя зізнався, що матч видався дуже непростим, навіть важким, але від цього перемога ще більш цінна.

Головний тренер і президент ФК «Університет» Микола Осадець віддав належне суперникам, які дали бій чинним чемпіонам. І нагадав, що його команда готується до цьогорічного дебюту на євро арені, адже «Університет», як чемпіон країни серед студентів, має представляти Україну на європейських студентських іграх з футболу.

Усі результати, турнірну таблицю і календар можна подивитися тут:

***

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

30.10.12. Футбол. Університет – Юнга-морська академія (SportBuk.com)

***

В епіцентрі боротьби – Андрій Королянчук і Юрій Головачук. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.