Бокс: Шипинці організували відкриті змагання на честь земляків-чемпіонів

0

Кожного року на початку жовтня у селі Шипинці, які мають давні та славетні боксерські традиції, з нетерпінням очікують традиційного турніру з боксу, який проводить місцева секція Чернівецького обласного ФСТ «Україна». Осінній відкритий чемпіонат ЧО ФСТ «Україна» імені МС СРСР ім. Івана Козака та МСМК Володимира Миронюка

Шипинський боксер Іван Страшний виступав у складі дорослої збірної України у матчі Україна – США у Чернівцях 1.12.2011 р.

щорічно збирає багатьох спортсменів різних вікових категорій з різних областей України й надає їм можливість перевірити свої можливості та отримати важливу змагальну практику.

Цього року організаторами було зроблено акцент на змагання юних боксерів 1998 – 2002 р.н., яких під час турніру була більшість. Це – майбутнє українського боксу і тому важливо було вже зараз роздивитися перспективи в тих, хто тільки починає виходити на ринг.

Але цього року на шипинецькому турнірі сталася набагато важливіша подія для боксу Буковини. Маємо всі підстави для того, щоби вважати конфлікти між тренерами області вичерпаними. Вперше за останні півтора року на рингу разом зійшлися представники обласної та міської федерацій і те, що діти не винні в конфліктних ситуаціях, що створюють дорослі, є більше ніж очевидним! Тільки в умовах повноцінного відбору та співставлення боксерів різних спортивних товариств і боксерських клубів можна створити повноцінну боєздатну збірну Чернівецької області, яка підтримуватиме традиції буковинського боксу і зможе колись делегувати наших земляків у склад Національної збірної України з боксу.

Серед учасників відкритого чемпіонату ФСТ «Україна» були спортсмени з Івано-Франківської (Івано-Франківськ, Коломия, Кути), Закарпатської (Мукачево, Рахів), Львівської (Львів, Стрий), Хмельницької (Кам’янець-Подільський), Чернівецької (Вижниця, Бояни, Шипинці, Вашківці) областей та міста Чернівців (ДЮСШ №1, КДЮСШ, БК «Джеб», «Варяг», «Авангард», «Спартак», «Олімпія», «Світле майбутнє»). Всього приймали у змаганнях 150 учасників із 18 команд

Турнір проходив за підтримки постійних спонсорів боксерських змагань у Шипинцях братів Володимира й Віктора Захарчуків, а нагороди – медалі та кубки – надала Всеукраїнська ГО «Ніхто крім нас», яку на змаганнях представляли заступник голови ВГО Роман Хобзей та голова ревізійної комісії, чемпіон світу 1991 року з рукопашного бою Юрій Лозюк.

Справжньою прикрасою першого дня змагань став двобій у єдиній віковій категорії дорослих між МС Іваном Страшним (ФСТ «Україна» Шипинці, тренери І. Собко і А. Грудей) та КМС Юрієм Томашуком (ДЮСШ м. Рахів Закарпатської області, тренер – Віталій Урбан). Не зважаючи на більший досвід боїв на високому рівні, Іванові прийшлося нелегко проти закарпатця, але в підсумку він здобув таки перемогу за очками, як і за тиждень до цього на міжнародному боксерському турнірі «Чернівці-Опен», і таким чином виборов перше місце на другому турнірі поспіль. І це не може не радувати напередодні виїзду на Чемпіонат України серед дорослих у Донецьк.

Серед інших результатів відмітимо численні перемоги у різних вікових та вагових категоріях вихованців О. Мушія (Івано-Франківськ), В. Урбана (Рахів) та П. Яцика (Стрій). Всього ж у перший день змагань відбулося 49 поєдинків, які виявили фіналістів турніру. Окрім цього, також традиційно виявляється і командний переможець.

Найголовніше на відкритому чемпіонаті ЧО ФСТ «Україна» з боксу імені МС СРСР ім. Івана Козака та МСМК Володимира Миронюка проходило у другий, фінальний день змагань, коли мали визначитися не тільки переможці особистого заліку в різних вікових та вагових категоріях, а у командному заліку. Ще жодного разу за всю історію проведення цього турніру головний командний кубок не покидав Шипинців і тому завдання перед господарями стояло чітке: тільки І командне місце!

Але й інші суперники мали намір показати себе з кращої сторони, тому запекла боротьба у командному заліку тривала практично до останніх поєдинків турніру. А цього дня на шипинецькому рингу відбулося 46 двобоїв, під час яких місцеві вболівальники завзято підтримували своїх улюбленців, а гості турніру – своїх товаришів по команді.

Передусім представляємо список переможців особистого заліку відкритого чемпіонату ЧО ФСТ «Україна» з боксу імені МС СРСР ім. Івана Козака та МСМК Володимира Миронюка:

 

Д. Волк («Локомотив» Коломия)

Ю. Маївка (ДЮСШ №2 м. Кам’янець-Подільський)

С. Боднарюк («Спартак» Чернівці)

Р. Турчанінов («Варяг» Чернівці)

В. Гермаківський (ДЮСШ м. Вижниця)

Ю. Скрипник (ФСТ «Україна» Шипинці)

В. Клим (ДЮСШ м. Вижниця)

С. Блажків («Ринг» Івано-Франківськ)

В. Євчук (ДЮСШ №2 м. Кам’янець-Подільський)

Я. Михалушко («Локомотив» Коломия)

О. Сорочан («Атлант» Кути)

М. Кокирч (ДЮСШ м. Рахів)

О. Татарчук («Спартак» Чернівці)

Д. Косован («Джеб» Чернівці)

В. Приходько (ДЮСШ №2 м. Кам’янець-Подільський)

А. Кошут (Мукачево)

В. Никоряк (ДЮСШ м. Рахів)

О. Урбан («Барс» Стрий)

О. Войтенко («Ринг» Івано-Франківськ)

В. Іванов (ДЮСШ №1 м. Чернівці)

О. Мазуренко («Світле майбутнє» Чернівці)

М. Гаука (СК «Боян» Бояни)

В. Сторощук (ФСТ «Україна» Шипинці)

Д. Куля (Мукачево)

М. Гелюк  (ДЮСШ м. Вижниця)

В. Іванчук (ДЮСШ №1 м. Чернівці)

О. Будей («Авангард» Чернівці)

Ю. Гуревич (ДЮСШ м. Вижниця)

І. Казак («Барс» Стрий)

Ю. Іванович («Варяг» Чернівці)

В. Ілюк (ФСТ «Україна» Шипинці)

М. Морар («Олімпія» Чернівці)

А. Гайко («Авангард» Чернівці)

М. Крупа (ФСТ «Україна» Шипинці)

І. Марук («Ринг» Івано-Франківськ)

С. Грекул (ФСТ «Україна» Шипинці)

В. Флоря (ФСТ «Україна» Шипинці)

Я. Дацко («Барс» Стрий)

М. Жижиян (ДЮСШ №1 м. Чернівці)

С. Дебрін (ДЮСШ м. Вижниця)

І. Басько (ДЮСШ №1 м. Чернівці)

К. Когут (Львів)

С. Мецгер (Львів)

І. Страшний (ФСТ «Україна» Шипинці)

 

Таким чином практично кожна команда на цьому турнірі здобула хоча б одну перемогу і жодна з них не залишилася без медалей. Проте наприкінці змагань всіх найбільше цікавило питання про командного переможця. А ним стала… місцева дружина шипинецьких боксерів! І тим самим підтвердила традицію багатьох років, яка поки що жодного разу не порушувалася: залишила кубок команди-переможця вдома! Другими також традиційно стали представники ДЮСШ №1 м. Чернівці, підтвердивши міцну репутацію кращої команди з Чернівців. Третє місце поділили між собою команди Закарпатської та Львівської областей, а також ДЮСШ м. Вижниця. Загалом командний залік виглядає таким чином:

 

ФСТ «Україна» Шипинці – 7 «золотих»/ 5 «срібних» медалей (тренери – І. Собко і А. Грудей)

ДЮСШ №1 м. Чернівці – 4/5 (В. Ротар, Г. Соловйов)

Львівська область – 5/2 (П. Яцик і Ю. Кулик)

ДЮСШ м. Вижниця – 5/2 (М. Гакман)

Закарпатська область – 4/4 (В. Урбан)

«Спартак» Чернівці – 2/5 (Ф. Бурма)

«Ринг» Івано-Франківськ – 3/1 (А. Мушій)

«Локомотив» Коломия – 2/2 (Т. Степанюк)

«Варяг» Чернівці – 2/2 (Д. Сажин)

ДЮСШ м. Кам’янець-Подільський – 2/2 (В. Приходько)

«Атлант» Кути – 1\4 (І. Цикаляк)

«Олімпія» Чернівці – 1\3 (П. Москалюк)

«Авангард» Чернівці – 2/0 (В. Палій)

«Боян» Бояни – 1\2

«Джеб» Чернівці – 1\2

КДЮСШ Чернівці – 1\2

«Світле майбутнє» Чернівці – 1/0

ДЮСШ смт. Вашківці – 0/2

 

Звичайно, суддівська колегія не залишила без уваги кращих боксерів турніру. Грамотами за кращий бій на відкритому чемпіонаті ЧО ФСТ «Україна» з боксу імені МС СРСР ім. Івана Козака та МСМК Володимира Миронюка було нагороджено Ю. Томашука (Рахів) та О. Мазуренка (Чернівці), за волю до перемоги – М. Жижияна (Чернівці) та С. Мецгера (Львів), а за кращу техніку – О. Войтенка (Івано-Франківськ).

 

 

Альберт-«джуніор» Комарі,

ведучий сторінки Чернівецької міської федерації боксу на sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.