На ПИВФЕСТі у Чернівцях атакуватимуть пивні рекорди України

2

У рамках ІІ Пивного фестивалю (ПИВФЕСТ-2012), організованого чернівецькою пивоварнею «Наше пиво», 15.09.12 заплановані спроби побиття «пивних» рекордів України.

 

Зокрема, гості ПИВФЕСТу спробують атакувати рекорд України рекорд телеведучого Андрія Богдановича, який

Ігор Костецький поки що є рекордсменом України з швидкісного випивання 1 л пива. Фото: news.city.zt.ua

2.12.2010 р. випив 0,5 л пива за 2,56 сек., та житомирянина Ігоря Костецького, який 19.09.2009 р. випив 1 літр пива за 11,20 сек.

У Книзі рекордів Гіннесса фігурує просто фантастичний рекорд: американець Стівен Петросіно 22 червня 1977 р. в Карлайзі (штат Пенсільванія) випив 1 л пива за 1,3 секунди! Попередній рекорд належав англійцю Пітеру Доусдсвеллу і дорівнював 2,3 сек.

До речі, під час колективного перегляду фіналу Чемпіонату світу Іспанія – Голландія 11 липня 2010 р. у барі «Наше пиво» переможець конкурсу із швидкісного випивання пива випив півлітровий бокал пива за 4,41 сек. А першим офіційним рекордсменом Буковини з швидкісного випивання 1 л пива був… чемпіон світу і рекордсмен України з бігу на 100 км Сергій Яненко, який показав результат 17,08 сек.

Якщо навіть гості ПИВФЕСТу й не дотягнуть до рекордів України, то, принаймні, місце у Книзі рекордів Буковини вони цілком можуть заслужити.

Відбудеться під час ПИВФЕСТу-2012 і рекордна спроба у силовій номінації: місцевим богатирям запропонують на час втримати на зігнутій руці (кут – не менше 60°) бочку з пивом вагою орієнтовно 62,7 кг, прив’язаної 2 лямками (не ширше 4 см кожна, фіксуються посередині ліктьової кістки). Цю рекордну вправу зініціювали обласний центр «Спорт для всіх» та президент обласної федерації армспорту Маріус Байка, який сам також планує позмагатися за цей рекорд.

ПИВФЕСТ-2012 офіційно відкривається у суботу, 15 вересня, о 14:00 по вул. Червоноармійський, 103-г (майданчик перед пивоварнею-бером «Наше пиво»).

***

Маріус Байка
2 Comments
  1. Аноним says

    “Правельным путем идем товарищи”!!! В.Ленин

    Я показал эту статью моей жене только что, и первая её фраза была : “Нашли чем гордиться, честное слово….”

    1. А хто цим гордиться?:) Це лише незвичні рекорди, які теж мають право на життя. А ось утримувати бочку було реально важко… Ввечері абовночі буде звіт. Думаю, основних фігурантів ми ще побачимо на армспорті;) Удачі! Пропонуйте інші рекорди незвичні, якии зможуть всі гордитися;)

Leave A Reply

Your email address will not be published.