Відео (Олімпіада-2012): Україна має 13 нагород (плюс трьох боксерів-фіналістів)

0

Успішним став для України черговий день на Олімпійських іграх у Лондоні – 10.08.12 наша скарбничка поповнилася трьома «бронзами», плюс троє українських боксерів пробилися до фіналу і гарантували собі мінімум «срібло»!

Естафетна команда України 4х100 м

Найбільше позитивних емоцій від 14 «олімпійського дня» ми отримали, звісно, від перемог боксерів у півфіналі та від блискучого «бронзового» виступу наших дівчат в естафеті 4х100 м.

Найбільше розчарування дня – теж у боксі… Олександра Гвоздика у категорії до 81 кг у півфіналі проти NIYAZYMBETOV Adilbek (Казахстан) засудили – за рахунку 13:13 (який теж є сумнівним), віддали перевагу казаху… Тож Олександр змушений задовольнитися «бронзою». Хоча вона має і срібно-золотий «присмак».

Тарас Шелестюк у категорії до 69 кг у півфіналі програв мінімально 10:11 британцю EVANS Freddie і, таким чином, теж став бронзовим призером.

Отож, після 14-го дня Олімпіади-2012 Україна має в активі 3 золоті, 1 срібну та 9 бронзових медалей і посідає у загальному заліку 20 місце. Але це, нагадаємо, без урахування 3-х нагород наших боксерів-фіналістів, які можуть здобути і «золото». Попереду йдуть США (41, 26, 27), Китай (37, 25, 19) та Великобританія (25, 15, 17).

Якщо починати підбивати певні підсумки виступу наших олімпійців у Лондоні, за два дні до завершення Олімпіади можна констатувати, що нам практично нереально буде дотягнутися до рекордно вдалого виступу в Пекіні-2008. Нагадаємо, на Іграх-2008 Україна посіла надзвичайно високе 11 командне місце і встановила рекорд за кількістю медалей, здобутих на Олімпійських іграх – 27 нагород (7, 5, 15), що перевищило 23 медалі на кожній із трьох попередніх літніх Олімпіад.

У суботу, 11.08.12, о 23:15 у категорії до 64 кг у фіналі зустрінуться Денис Берінчик (Україна) та IGLESIAS SOTOLONGO Roniel (Куба), а о 00:15 у категорії до 91 кг Олександр Усик (Україна) битиметься з RUSSO Clemente (Італія).

Також у суботу, о 12:41, новодністровець Олександр Дяченко (24.01.1990), який захищає честь Росії, виступить у фіналі у байдарці-двійці (партнер – Юрій Постригай). У півфіналі Дяченко і Постригай показали кращий результат – 32,051. Вони є фаворитами, адже цього року виграли два з трьох етапів Кубка світу (а ще на одному просто весло зламалось). Олександр Дяченко пізнав ази веслування і доріс до рівня призера першості України у Новодністровську під керівництвом Сергія Осипенка.

У неділю, 12.08.12, о 15:45 наш супер-боксер Василь Ломаченко в категорії до 60 кг зійдеться у фіналі з корейцем HAN Soonchul.

 

10.08.12

«Бронза» і рекорд України в естафеті 4х100 м!

Олеся Повх, Христина Стуй, Марія Ремень та Єлизавета Бризгіна зробили все, щоб до своїх титулів додати ще й бронзові медалі Олімпійських ігор.

Кваліфікувавшись з найкращим своїм часом в сезоні – 42,36 секунд, українки не лише покращили свій результат у фіналі – 42,04, а й встановили новий рекорд України!

“Золото” здобули представниці США (40,82) з новий світовим рекордом, “срібло” – у дівчат з Ямайки.

 

Відео УТ-1

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Без Ломаченка у фіналі не обійдеться

14:11 саме з таким рахунком завершився бій Олімпійського чемпіона Пекіна Василя Ломаченка (60 кг) у півфінальному бою проти Яснера Лопеса Толедо з Куби.

Протистоятиме Василю у фіналі боксер з Південної Кореї Сунчул Хан.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Усика чекає бій за “золото”

Немов з “дитиною” розправився українець Олександр Усик у півфіналі олімпійського боксерського турніру (91 кг) із представником Болгарії Тервелом Пулєвим. Красномовний рахунок 21:5 на користь українця дає усі підстави сподіватися на “золото” Олімпіади.

Суперником Усика у фіналі буде італієць Клементе Руссо.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Чекайте на Берінчика у фіналі!

Денис Берінчик, вже забезпечивши собі “бронзову” медаль олімпійського боксерського турніру (64 кг), не став зупинятися на досягнутому. Програючи після двох раундів боксеру з Монголії Уранчімегу 3 пункти, Денис Берінчик виклався на повну в останньому раунді. Рефері двічі довелося відраховувати монголу нокдаун. А українець відсвяткував перемогу, виконавши в рингу гопачок.

Фінал за участю Дениса Берінчик та кубинця Ранієля Іглесіаса Сотолонго відбудеться 11 серпня.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

9.08.12

Перше “срібло” привозить Інна Осипенко-Радомська

Ще одна медаль України була завойована на каналі Ітон Дорні. На дистанції 500 м у змаганнях на байдарках одиночках Інна Осипенко-Радомська завоювала срібну медаль. Випередила нашу спортсменку представниця Угорщини Данута Козак, яка днем раніше вже стала олімпійською чемпіонкою на байдарці-четвірці.

Нагадаємо, що це перша срібна медаль України на ХХХ Олімпійських Іграх у Лондоні.

УТ-1

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Інна Осипенко-Радомська завоювала срібло

Українська спортсменка Інна Осипенко-Радомська завоювала срібну медаль у веслуванні на байдарках-одиночках на 500 м на олімпійському турнірі в Лондоні. Перемогу святкувала угорська спортсменка Данута Козак, а бронзовим призером стала Бріджитт Хартлі з ПАР.

Олімпійські ігри. Лондон (Великобританія), 9 серпня

Гребля на байдарках і каное. Жінки. Байдарки-одинаки, 500 м

1. Данута Козак (Угорщина) – 1.51,456.
2. Інна Осипенко-Радомська (Україна) – 1.52,685.
3. Бріджитт Хартлі (ПАР) – 1.52,923.

Зазначимо, що вже завтра наша байдарочниця вийде на старт 200-метрівки.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Олександр Гвоздик гарантував п’яту медаль України в боксі

У чвертьфінальному поєдинку боксерського турніру українець Олександр Гвоздик зустрічався з алжирцем Абдулхафідом Бенчабла. Важко складався бій для нашого спортсмена: перший раунд залишився за суперником, у другому Олександр рахунок зрівняв, в третьому українець послав алжирця в нокдаун двічі і з рахунком 19:17 вийшов в півфінал.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

8.08.12

Тарас Шелестюк проходить до півфіналу боксерського турніру

У чвертьфінальному поєдинку категорії до 69 кг між українцем Тарасом Шелестюк і французом Алексісом Вастеном судді віддали перевагу нашому спортсмену. За підсумками трьох раундів за рахунку 18-18 до півфіналу проходить Шелестюк.

Відео УТ-1

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Берінчик без проблем проходить Хорна

У чвертьфінальному поєдинку категорії до 64 кг українець Денис Берінчик без особливих проблем розібрався з австралійцем Джеффрі Хорном. Рахунком 21:13 українець забезпечив собі вихід в півфінал.

 

Відео УТ-1

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.