Веслування: Новодністровські земляки олімпійця здобули чергові нагороди (фото)

0

Три нагороди вибороли представники новодністровської школи веслування на байдарках і каное на Чемпіонаті України серед спортшкіл «Стрімки човни» в Дніпропетровську.

 

Олександр Шпак виборов срібну нагороду

У старшій віковій групі (1996-97 рр. н.) Олександр Шпак виборов «срібло» в байдарці-одиночці на дистанції 1000 м, а в двійці Шпак і Дмитро Хаян на 500 м були 5-ми.

Ще один вихованець тренерів ДЮСШ «Авангард» ФСТ «Україна» Сергія і Олени Осипенко оформив «золотий дубль» у молодшій віковій групі (1998-99 рр.н.): Ростислав Руснак переміг у байдарці-одиночці на дистанціях 500 м і 1000 м.

Нагадаємо, що на нещодавньому Відкритому Чемпіонаті України серед юнаків та підлітків Ростислав Руснак у байдарці-одиночці виграв 200 м і 3000 м, а на дистанції 1000 м посів 2 місце.

Приємно ще раз зазначити, що ці хлопці тренуються в новодністровській веслувальній школі, яка представлена в олімпійському Лондоні: Олександр Дяченко, якого, на жаль, в Україні «не помітили», у складі збірної Росії у байдарці-двійці боротиметься за медалі на дистанції 200 м. До речі, на місце в олімпійській збірній України претендували ще двоє новодністровців, які продовжили кар’єру в інших регіонах, – Ігор Бак та Сергій Фесун. Ігорю Баку здобути олімпійську ліцензію, як зазначив Сергій Осипенко, «завадив» саме Дяченко.

Цікаво, що успіхи Дяченка вже сприяють поповненню веслувальної школи у Новодністровську. Зокрема, юний Павло Сивун зізнався, що саме після знайомства з Олександром Дяченком, який під час приїзду додому влаштував майстер-клас для юних земляків, вирішив серйозно зайнятися веслуванням.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

4.08.12. Новодністровськ, школа веслування на байдарках і каное (SportBuk.com)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.