Олімпіада-2012 (відео): Україна збагатилася одразу на 5 медалей!

0

Рекордну кількість нагород за один день на Олімпійських іграх в Лондоні здобули представники України 11.08.12.

Символічно, що «найврожайніший» для нас день виявився «золото-срібним».

Найяскравішою подією дня для нас можна вважати перемогу кримського боксера Олександра Усика у фінальному поєдинку в категорії 91 кг. Сашко програвав 1:3 після першого раунду, у другому зрівняв рахунок (8:8), а в третьому, як кажуть, на характері вирвав перемогу – 14:11.

Блискуче відпрацював фінальний заїзд на каное на 500 м одесит Юрій Чебан, який виграв у найближчих конкурентів більше, ніж пів корпуса човна.

Інна Осипенко-Радомська, яка представляє Київщину та Вінничину, здобула свою другу срібну медаль у Лондоні – цього разу в байдарці-одиночці на дистанції 200 м.

Нагадаємо, що на цій же дистанції у байдарці-двійці золоту нагороду здобув 22-річний Олександр Дяченко з Новодністровська Чернівецької області, який захищає кольори Росії.

Із золоти відтінком можна назвати «срібло» Олександра П’ятниці у метанні спису – дніпропетровець програв переможцю лише 7 см.

Гідно виступив у фіналі боксерської категорії до 64 кг Денис Берінчик (Київ). Попри поразку від сильного кубинця, Денис знову станцював гопак, що стало такою собі «фішкою» боксерського турніру на Олімпіаді-2012. Зрозуміло, що «головний гопак» цього вечора виконав Сашко Усик.

Після 11.08.12 Україна на Олімпійських іграх має в активі 5 золотих, 4 срібні і 9 бронзових нагород, з якими посідає 14 місце. Лідирують США (44, 29, 29), Китай (38, 27, 22), Великобританія (28, 15, 19) та Росія (21, 25, 32).

Головна наша надія заключного дня Олімпіади – боксерський фінал у категорії 60 кг, в якому кращий боксер Олімпіади-2008 і чемпіон у категорії до 56 кг Василь Ломаченко з Одещини спробує здобути своє друге олімпійське «золото».

***

Золото! Усик – чемпіон ОІ-2012!

У фінальному поєдинку категорії 91 кг зустрічалися українець Олександр Усик та італієць Клементе Руссо. Перший раунд залишився за італійцем (3:1), у другому Усик зрівняв рахунок (8:8), а третій (14:11) закінчив олімпійскім чемпіоном! Перше золото в боксі для України!

Відео УТ-1

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Юрій Чебан – олімпійський чемпіон з веслування на каное

Неперевершений заїзд на 200 м на каное продемонстрував Юрій Чебан. Захопивши лідерство з початку дистанції, Юрій не втратив своєї позиції і привіз на фініші пів-корпуса своєму найближчому переслідувачу. Час переможця – 42,291 сек.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Денис Берінчик виборов “срібло” Олімпійських Ігор

У фінальному поєдинку категорії 64 кг зустрічалися кубинець Роніель Іглесіас Сотолонго і українець Денис Берінчик. З рахунком 22-15 програв наш боксер, але завоював срібло тридцятих Олімпійських Ігор у Лондоні. Вітаємо!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Друге “срібло” бере Інна Осипенко-Радомська

У веслуванні на байдарці в найкоротшому спринті Інна Осипенко-Радомська фінішувала другою. Це вже друге “срібло” української байдарочниці, здобуте на Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні!

На фініші Інна показала 45,053 секунди.

Чемпіонкою стала новозеландка Ліса Каррінгтон – 44,638, а третьою фінішувала Наташа Душев-Янич – 45,128.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Олександр П’ятниця – срібний призер Олімпіади в метанні списа

Українець Олександр П’ятниця завоював срібну медаль в метанні списа, зовсім трохи не дотягнувшись до спортсмена з Тринідаду і Тобаго Кешорна Волкотта. Ще одна медаль в активі України!

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО

***

Олександр Усик

Leave A Reply

Your email address will not be published.