Фінал сільських ігор: Наталка Лупу стала свідком сенсацій і автором сюрпризів

1

Буковинський фінал сільських спортивних ігор, який відбувся 26.08.12 у Глибоці, виявився багатим на сюрпризи і несподіванки.

Наталка Лупу нагороджує призерок забігу на 500 м

Під час церемонії відкриття змагань на трибуні глибоцького стадіону прозвучала фраза: «Ось вони справжні симпатії та визнання!» Це після того, як присутні справжніми оваціями зустріли оголошення про присутність на спортивному святі титулованої бігунки з Маршинців Новоселицького району – срібної призерки цьогорічного Чемпіонату світу в приміщенні на 800 м і півфіналістки Олімпіади в Лондоні Наталки Лупу. Вона марширувала в колоні Новоселицького району. А потім новоселицьку чернівчанку запросили до президії (в якій були народний депутат України Іван Попеску, голова Глибоцької РДА Микола Загарюк, в.о. начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський, керівник облради «Колос» Петро Івасюк та інші). І надали слово. Наталка подякувала всім, хто за неї вболівав, зокрема, під час Олімпійських ігор, коли вона особливо відчувала підтримку земляків. Зіркова бігунка зізналася, що мріє потрапити і на Олімпіаду-2016 і посісти в Бразилії вище місце. А ще Наталка презентувала від себе фірмовий спортивний костюм здібній землячці з Новоселиччини Тетяні Ротар.

На цьому сюрпризи від сусідки Софії Ротару не закінчилися (це крім автограф- та фотосесій). Після легкоатлетичного забігу на 500 м серед дівчат Наталка Лупу вручила від себе презенти призеркам. А першими фінішували Мар’яна Апетрей (Герцаївський район), Оксана Бідоча Кіцманський) та Анна Акришоара (Сторожинецький).

Серед хлопців, які бігли 1000 м, найшвидшим виявився Денис Ротар з Новоселицького району, який на фініші буквально вирвав перемогу, випередивши срібного призера на якісь соті секунди (до речі, це брат Тетяни Ротар, яку окремо нагородила Наталія Лупу).

Справжньою сенсацією увінчався чоловічий волейбольний турнір. Мало хто сумнівався, що переможцями стануть новосельчани, серед яких були і колишні гравці «Будівельника» (зокрема, Сергій Пришляк та Андрій Романишин). Але у вирішальній партії поєдинку за перше місце фаворити, ведучи 12:6, примудрилися програти «на більше-менше» команді Хотинського району, в якій «першу скрипку» теж грав екс-«будівельник» Олександр Скорейко, який останнім часом виступає в Італії (Сашко нині має «прописку» в Хотині). Третє місце посіли вижничани.

Серед жінок кращими виявилися Путильський та Сторожинецький райони.

Надзвичайно напруженими були «розбори» за футбольні нагороди. Достатньо сказати, що два півфінали та матч за 3 місце завершилися серією пенальті. У першому півфіналі після 0:0 в основний час глибочани здолали по пенальті хотинчан. Другий півфінал між путильчанами та кіцманчанами розтягнувся на понад… три години. Команда з Путильщини вела 2:0. Кіцманчани, серед яких, до речі, був колишній гравець німецького «Ганновера» Богдан Федірчик, скоротили рахунок з пенальті (Іван Антонюк). За 12 хв. до завершення зустрічі, після зіткнення голкіпера путильчан і кіцманського гравця у воротарському майданчику, арбітр Андрій Кошура призначив ще один пенальті у ворота представників гірського району. Це викликало обурення у гравців та вболівальників путильської команди. Зрештою, після того, як один з вболівальників вибіг на поле і вибив м’яча, який встановили на 11-метрову позначку, рефері вирішив припинити гру. Потім, після тривалих «дебатів», все-таки вирішили закінчити гру. Іван Антонюк той пенальті реалізував. А потім забив і у післяматчевій серії, яку кіцманчани виграли.

У матчі за 3 місце, який теж не виявив переможця в ігровий час (0:0), «футбольну лотерею» виграли хотинчани.

А ось у фіналі до пенальті справа не дійшла – представники Кіцманщини перемогли глибочан з рахунком 3:1.

Багатим на суперечки і міні-скандали був і турнір з перетягування канату, який увінчався тріумфом команди с. Волока Глибоцького району (сільський голова на місці нагородив героїв грошовими винагородами).

В армрестлінгу (боротьба на руках) попереду розташувалися Новоселицький та Герцаївський райони. У шашки найвдаліше зіграли кіцманчани.

До програми фіналу обласних сільських ігор входили також змагання з настільного тенісу.

Як зазначив головний суддя Дмитро Тивілік (заступник голови обласної ради ФСТ «Колос»), загальнокомандні підсумки будуть підбиті днями.

Додаткову інформацію та фото шукайте на нашому порталі пізніше.

***

За мить хотинчани (ліворуч) святкуватимуть сенсаційну перемогу у волейбольному турнірі

Leave A Reply

Your email address will not be published.