Легка атлетика: Ібрагімов побив рекорд на 100-метрівці, Кумка підбирається до нормативу МС

0

Найшвидшою людиною Буковини відтепер є чернівчанин Еміль Ібрагімов, який на Кубку ДШВСМ-2012 в Ялті встановив новий рекорд Чернівецької області з бігу на 100 м – 10,54 сек.

Еміль Ібрагімов

Такий результат вихованець Геннадія і Любові Слюсарєвих показав в забігу. До фіналу Еміль Ібрагімов (1.02.90, Чернівецька, ШВСМ, Геннадій, Любов Слюсареви) увійшов з третім часом і великим бажанням покращити ще раз рекорд області. Але оступився на старті, тому фінішував лише сьомим.

Попередній рекорд за електронікою належав Сергію Городинському і був встановлений у травні 2000 р. на змаганнях «Дружба» в Ужгороді. За ручним часом рекорд дорівнює 10,4 сек. і був встановлений Степаном Тарновецьким у далекому 1984 р. на зональних змаганнях Кубку СРСР в Тернополі. Цей результат, нагадаємо, нещодавно у Чернівцях повторив і перспективний Михайло Парнета.

Срібним призером Кубку ДШВСМ на дистанції 110 м з бар’єрами став ще один чернівчанин Юрій Кумка (5.01.90, Чернівці, ЦОП, Галина Лабоцька). У забігу він подолав дистанцію з другим часом – 14,47 сек., що лише на 0,02 сек. гірше нормативу майстра спорту (цікаво, що на першому етапі Кубку України Юрій показав результат 14,48 сек., не дотягнув до майстрівського рубежу 0,03 сек.). Другу позицію Кумка зберіг і у фіналі, хоча результат там був трохи скромнішим.

Наші телефонні вітання з рекордом застали Еміля Ібрагімова в Ялті.

– Дякую за вітання. Довго йшов до нормативу майстра спорту, старався і, нарешті, добрався до нього.

– Знаєш, що це рекорд області?

– Звісно. Приємно. У фіналі дуже хотів пробігти ще швидше, але трохи оступився на ліву ногу на старті, намагаючись швидше вибігти з колодок, тому був лише сьомим.

– Майстрівський рубіж, сподіваюсь, не головна мета в спортивній кар’єрі?..

– (Сміється – авт..). Буду старатися рости далі. Тим більше, що рости є куди (сміється – авт..). Для початку спробую виконати норматив майстра спорту і на 200-метрівці, ніби небагато залишилося, а далі спробуємо штурмувати інші висоти. Головне, відчуваю, що можна прогресувати.

– А як щодо 400-метрівки?

– (Сміється – авт..). Можна і за 400 м взятися. От на Чемпіонаті України планую скласти компанію хлопцям в естафеті 4х400 м. Ми з Юрком (Кумка – авт..) залишаємось в Ялті готуватися до головного внутрішнього старту сезону (12-15.06.12 – авт.). Ми так вирахували, що у півфіналі Юра має теж виконати норматив майстра спорту, бо ж він скидає по 0,01 сек. (сміється – авт.).

Leave A Reply

Your email address will not be published.