Бокс: Грекул дійшов до фіналу міжнародного турніру в Умані

0

Не дивлячись на фактичне завершення сезону і літні канікули, продовжують підготовку до чемпіонатів Європи в різних вікових категоріях молоді українські боксери. Наразі у збірні України з боксу серед школярів та юніорів входять і представники Буковини. Серед них – юний талант із Кіцманщини, чемпіон України 2012 р. серед юніорів Степан Грекул, вихованець головного тренера обласного ФСТ «Україна» МС СРСР Івана Собка.

У квітні 2012 р. Степан Грекул виграв юніорський Чемпіонат України у Чернівцях. Фото: Ярослав Галан

У рамках підготовки до відповідальних стартів Степан брав участь у міжнародному турнірі з боксу в м. Умань Черкаської області, на який завітали спортсмени з Румунії, Молдови, Польщі, Росії та Білорусі. Шипинчанин виступив у ваговій категорії 60 кг і привіз з Умані срібну нагороду турніру. Чому не золоту?

Справа у тому, що Грекул перший бій на змаганнях провів із суперником з Харківської області, якого переміг без особливих проблем. У півфіналі на нього чекав цьогорічний чемпіон з Білорусі, під час двобою з яким у Степана «розкрилася» стара травма руки, яка минулого року не дала йому можливості стати переможцем Турніру сильніших боксерів України в Балаклаві (АР Крим). Не дивлячись на це, буковинець зміг таки пробитися до фіналу турніру, де мав би зустрітися із своїм нещодавнім опонентом по фіналу Чемпіонату України Денисом Песоцьким із Чернігова.

Мав би, та фінальний двобій не відбувся. Тренер боксера Іван Собко вирішив не ризикувати травмою підопічного напередодні вирішального відбору на поїздку до Чемпіонату Європи серед юніорів, який відбудеться влітку в Болгарії. Втім, Грекул і Песоцький ще неодноразово матимуть можливість вирішити між собою всі питання під час навчально-тренувальних зборів у Балаклаві та Харкові, де й буде обрано основний склад збірної України.

Наразі ж «срібло» міжнародного турніру – теж непоганий результат, який дає надію на майбутні успіхи талановитого хлопця.

 

Альберт-«джуніор» Комарі,

спеціально для SportBuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.