Вадим Заяць: «Буковина» тренується на городах

0

Резонансною виявилася прес-конференція після виїзної поразки «Буковини» від «Арсеналу» (Біла Церква) наставник чернівчан Вадим Заяць звинуватим керівника міського спорту Святослава Дяконюка в тому, що команда не має належних умов для тренувань.

(мовою оригіналу)

Вадиме Григоровичу, яким буде Ваш коментар матчу «Арсенал» – «Буковина»…

Коментувати нічого не буду. У нас існують величезні проблеми зі складом. У команді багато травмованих футболістів. На поле виходе лише шістдесят відсотків основного складу. Є у нас три – чотири футболісти, які, так би мовити, знаходяться на підході. Однак… Коли ми перебуваємо в Чернівцях, то у нас є велика проблема – ми не тренуємося. «Буковині» просто немає, де тренуватися. Я хлопцям і слова не скажу про те, як вони грали – добре чи погано. Коли нам створять належні умови, то тоді будемо говорити про професійний підхід футболістів. Розповідають там про якійсь Премєр – ліги, а команда тренується на городах. А людина, яка відповідає за спорт у нашому місті, робить все для того, щоби команда не потрапила на поля, які є у Чернівцях. Коли ми були у Криму, то ця людина казала про те, що «Буковина» візьме лише шість очок. Враховуючи те, як нам створюють перепони, то він десь близький до цього. Все те, що він робить, направлено на знищення команди.

 

Вадиме Григоровичу, ситуація у «Арсеналі» така сама, як у Вас…

Зрозуміло, що це не футбольне поле для команди, яка на сьогоднішній день посідає четверте місце. Це вже питання до області, Вашої міської влади. Не може бути такою ситуація тоді, коли колектив бореться за третю сходинку. Хороший тренер, хороша команда. Хлопці «б’ються». А таке відношення… Навіщо тоді взагалі займатися футболом. Я не кажу про те, де краще чи гірше. Сьогодні така ситуація, що Ви трохи вище, а ми – трохи нижче. Зрозуміло одне: треба кардинально змінювати ситуацію. Зараз матчі першої ліги показує телеканал «Футбол». Заведіть представників цього телеканалу у Ваші роздягальні, на ті поля, де тренуєтеся. А виходить так, що це все ховають. Створили якусь оболонку… Складається враження, що  є тільки одне Запоріжжя та одне Закарпаття. А де все інше ?! Одним словом – біда. Тоді зробіть серйознішим критерій допуску клубів до змагань. Не допустіть до змагань ані «Арсенал», ані «Буковину». Нехай тоді думають люди, які займаються футболом, про своє ставлення до команд. А зараз вони просто знущаються ! А тут виходить так: один тренер дурник, інший тренер теж дурник. А Ви запитуєте про те, чому команда програла… А Ви спитайте про те, де тренуватися…. Я вважаю, що «Арсенал» зараз заслуговує на більше. Команда вже років п’ять знаходиться на високому рівні. А у нас – теж саме…

 

Як вплинула на гру «Буковини» вимушена заміна Олега Керчу?

Хлопці десь перебували у шоковому стані. Були сказані відповідні слова, однак команда вийшла на футбольне поле трохи розгубленою. Я не знаю того, чому так сталося. У команді є лідери. Вони повинні були підняти те знамено, яке, так би мовити, впало. На жаль, цього не сталося. Будемо розбиратися. Зрештою, на першому плані у нас футбол, так би мовити, не стоїть. Ми непогано стартували – здобули перемогу. Приїхали у Чернівці, де роблять все можливе для того, щоби команда не грала у футбол. Я сказав після нашої домашньої гри те, що може є тренер, який без тренувань може досягати результату. Я не вмію так робити.

Вадиме Григоровичу, чи закономірний підсумок сьогоднішнього матчу?

Чесно кажучи, «Арсенал» був ближчим до рахунку 2:0, аніж ми до нічийного результату. Футболісти білоцерківської команди створюють собі простір і дуже швидко у нього вклинюються. Це улюблена манера гри «Арсеналу». Завжди легше грати на контратаках, аніж діяти позиційно.

Ви розповіли про ті проблеми, які існують у «Буковині». Які ж завдання стоять перед командою?

Які завдання … Хлопці отримують своєчасно зарплату та преміальні. У мене немає претензій до керівництва області, міста. Є претензії до людини, яка керує спортом у Чернівцях. Вважаю, що ця людина – шкідник. Прізвище цієї людини – Дяконюк. Ця людина відчуває себе незамінною та шкодить футболові.

Не виключено, що він любить інший вид спорту. Наприклад, бальні танці …

Я не знаю те, що він любить. Скажу, що у нашому житті незамінних людей немає. Якщо я на даному етапі заважаю футболові, то піду. Я не тримаюся за тренерське крісло, хоча їм дорожу. Бажання є, а можливостей працювати немає. Зараз ми тренуємося практично віртуально. У клубі дуже хороший генеральний директор, який допомагає футболові. Є мер, губернатор, які мають багато важливих справ. Їхня робота не дозволяє їм думати лише про футбол. Я ж не буду постійно телефонувати очільникам області та міста та казати про те, що команда немає місця для тренувань… Є людина, яка за це відповідає.

Ситуація взагалі є кумедною. Для того, щоби «Буковина» потренувалася, треба на півроку написати графік тренувань до хвилини. Я ж пояснюю, що у першій лізі є три дні, де можна варіювати. Коли ми були у Донецьку, то добиралися майже добу. У нас зламався автобус. Кажу, що ми надамо графік, який може змінюватися. Нам же кажуть: «Ні ! Потрібен тільки точний графік ! Година в годину, хвилина в хвилину».  Такого бути не може. Я надаю графік на тиждень. А коли йде дощ, то все – усі поля закриті. Є два запасних поля. Однак, у той же день запускають 120 груп дітей. Тренуйтеся до того часу, поки «Буковина» не помре.

Минулого року проти Вас було скоєно злочин. Як Ви себе  зараз почуваєте?

 

Нормальне. Період відновлення триватиме довго. Поки я займався футболом, то повідпускали тих людей, які мали відношення до злочину. Довелося скористатися послугами адвоката. Враховуючи те, як розвиваються події, то мене можуть посадити, а їх відпустити. «Замовниця» зараз перебуває на свободі. А одного з учасників злочину намагаються випустити. Йому вже статтю навіть замінили. Прикро, що таке відбувається у нашій державі.

Прес-служба ФСК “Буковина”

Leave A Reply

Your email address will not be published.