Легка атлетика: Михайло Парнета побив рекорд області в спринті

0

Двічі рекордними результатами на чемпіонаті області серед студентів 24-25.04.12 у Чернівцях втішив спринтер Михайло Парнета (21.11.91) з Буковинського державного медичного університету.

У 2009 р. Михайла Парнету на обласних змаганнях нагороджувала екс-легкоатлетка, заслужений майстер спорту з велоспорту Тамара Полякова. Фото: Георгій Мазурашу

Першого дня змагань, 24.04.12, 20-річний чернівчанин виграв попередній забіг на 100 м з часом 10,4 сек. У союзні часи це був норматив майстра спорту. Цікаво, що один секундомір зафіксував результат 10,3, а інші два, в т.ч. батька і тренера Анатолія Парнети, – 10,4. Таким чином, Михайло Парнета став співрекордсменом області (разом із Степаном Тарновецьким, який, як зазначено на flab.cv.ua, у 1984 р. в Тернополі показав такий же час на зональних змаганнях Кубку СРСР). За електронним часом рекордсменом залишається Сергій Городинський – 10,63 (2000, Ужгород, Кубок «Дружба»). У фіналі Михайло Парнета, відчувши біль в стегні, на останніх метрах дистанції кинув бігти і виграв з результатом 10,6 сек. Зазначимо, що батько і тренер Анатолій Парнета мав особистий рекорд на стометрівці 10,5 сек. Це було і рекордом медінституту, де тепер навчається син Михайло, який, зрозуміло, став новим рекордсменом тепер вже медуніверситету.

Батько і наставник Анатолій Парнета зізнався, що зовсім не засмучений тим, що його рекорд побили: «Це нормально, коли діти або учні, а у нашому випадку це поєднується, перевершують результати батьків або наставників. Тепер хотілось би показати такого рівня результати і за електронним часом, аби, можливо, виконати норматив майстра спорту».

Другого дня змагань, 25.04.12, приємний сюрприз знову підніс Михайло Парнета, який цього разу виграв 200-метрівку з новим рекордом області – 21,1 сек. За електронним часом співрекордсменами з результатом 21,90 є Сергій Городинський (2000, Київ) та Еміль Ібрагімов (16.08.11, Кубок України (фінал), Вінниця). Зрозуміло, що результати Парнети-молодшого на дистанціях 100 м і 200 м є і молодіжними рекордами області U-23, і рекордами Буковинського державного медичного університету.

На звітних змаганнях перемогу святкувала і Оленка Парнета.

Цікаво, що разом тепер Парнети (Світлана Парнета та діти Олена і Михайло Парнети) у списку рекордсменів області (за ручним і електронним часом) фігурують 7 разів.

Інші результати будуть додані пізніше.

Leave A Reply

Your email address will not be published.