Фото: «Спортивна толока» добралась і до міжнародної автотраси

0

У рамках місячнику санітарної очистки та благоустрою чернівецькі велосипедисти 4.04.12 чистили узбіччя міжнародної автотраси, яка веде до кордону з Румунією.

Відповідну ініціативу начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Довганича підтримала обласна федерація велоспорту на чолі з Іллею Руссу. Останній зазначив, що для велосипедистів це – не нова робота, адже вони чи не щодня тренуються на цій трасі, тож час від часу збирають мусор вздовж дороги, аби узбіччя були чистими. «Ми також чистимо парки, в яких тренуємось, – зазначив Ілля Руссу. – Сьогодні ми почали чистити узбіччя міжнародної траси, яка веде до кордону з Румунією. Будемо працювати поетапно. За декілька етапів очистимо узбіччя аж до кордону. Дуже прикро, що наші громадяни не дуже свідомі. Адже, як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять…»

Начальник облмолодьспортуправління Олександр Довганич акцентував увагу на тому, що траса, узбіччя якої почали чистити велосипедисти, – не просто міжнародна, а й має певний стосунок до футбольного Євро-2012, оскільки нею будуть їхати футбольні вболівальники з балканського напряму. Тому «Спортивну толоку» на цій трасі можна вважати і певним етапом підготовки до Євро-2012.

Юні велосипедисти зізналися, що із задоволенням беруть участь  у подібних акціях. Тим більше, що це для них «рідна» тренувальна траса, тож набагато приємніше буде їздити нею, коли узбіччя будуть чистими.

Цікаво, що до місця проведення «Спортивної толоки» спортсмени відправилися від стадіону «Буковина» на велосипедах. І разом з ними – і Олександр Довганич, який зізнався, що надзвичайно полубляє велопрогулянки.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.