Вітаємо з ювілеєм «буковинського Платіні» Василя Задорожняка!

2

Сьогодні, 22.03.12, свій 50-й день народження святкує Василь Задорожняк – один з кращих футболістів Буковини за всю історію розвитку цього виду спорту в області.

 

Свого часу Василь Задорожняк був справжнім улюбленцем публіки. У ньому дивовижно поєднувалися філігранна техніка, відміний дриблінг, супер працьовитість, вміння викладатися на футбольному полі «на всі сто» та надзвичайна життєва скромність.

Ювіляр є уродженецем Юріківців Зставнівського району. Він з тієї плеяди талановитих вихованців буковинського футболу, яким судилося з головною командою краю здобути неофіційний титул «золотого покоління». Це саме те покоління, яке на закаті радянської епохи вивело «Буковину» до І ліги СРСР. Золоті часи буковинського футболу! Вболівальники зі стажем досі з приємністю згадують репортаж Сергія Батюка з Чернівців у супер популярній програмі «Футбольний огляд» – з матчу І ліги СРСР, в якому чернівчани перемогли 3:1 «Таврію», а Василь Задорожняк забив два красені-голи! Героя матчу наші вболівальники охрестили «буковинським Платіні».

На початку незалежності технічного Василя Задорожняка, який вмів віддаватися цілковито боротьбі на футбольному полі вважали ймовірним кандидатом до збірної України.

Крім рідної «Буковини», Василь захищав кольори херсонського «Кристалу», де був капітаном (там грав і молодший брат Сергій – нині голова Чернівецької міської федерації футболу і директор обласної ШВСМ), чернівецької «Лади», болгарського «Хасково». Пограв він і в регіональній лізі в Німеччині – за команду «Люнен». На жаль, виступи на високому рівні Василь змушений був припинити рано через важку травму, якої зазнав в одному з матчів у складі «Буковини».

Після завершення футбольної кар’єри працював директором Заставнівської ДЮСШ. Один час він допомагав Миколі Осадцю у ФК «Університет». Обрали Василя і головою Заставнівської районної федерації футболу.

З ювілеєм зіркового буковинського футболіста вітають рідні, друзі і вся футбольна родина Буковини! І не лише футбольна, адже ювіляра заслужено поважають і багато-багато колег з інших видів спорту.

Будьте нам, Василю Григоровичу, здорові мінімум до ста літ! І чекаємо нових Ваших футбольних шедеврів у складі ветеранської «Буковини»!

***

2 Comments
  1. Юра says

    З ювілеєм, Василь Григорович!!! Щоб Ви нам були здорові і щасливі на довгі роки!!!

  2. Коля says

    Прекрасний футболіст! Будьте здорові і вертайтесь у ветеранський футбол!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.