Ярослав Тарновецький: штрихи більярдного сезону-2011

1

Лідер буковинського більярду Ярослав Тарновецький у 2011 р. втішив черговими успіхами на змаганнях різного рівня – аж до Чемпіонату світу.

До вашої уваги деякі штрихи виступів Тарновецького в сезоні-2011 від Володимира Басараби.

Ярослав Тарновецький

З досьє.

дата народження: 9 вересня 1990 р.

країна: Україна

місто: Чернівці

вид гри: російський більярд

Досягнення

Майстер спорту міжнародного класу

Бронзовий  призер Чемпіонату світу-2011 («Вільна піраміда», Київ, Україна)

Бронзовий призер Чемпіонату світу-2011 («Комбінована піраміда», Алмати, Казахстан)

Переможець Кубку Європи-2007

Віце-чемпіон Європи серед юнаків-2007

Чемпіон кубку Балкан-2008

Переможець Ukraine open (Чернігів-2008)

Переможець «Чудової вісімки»-2008, 2010, 2011

Переможець «Турніру зірок»-2009 (м. Полтава)

Переможець Кубку Канади-2009

Бронзовий призер командного Кубку світу-2007, 2008

Чотириразовий чемпіон України

Абсолютний чемпіон України-2007, 2011 рр.

Переможець «Кубку Кремля»-2009, 2011

Віце-чемпіон Європи-2009 (м. Мінськ, Бєларусь)

Переможець «Кубку банку Таатта»-2010 (м. Якутськ, Росія)

Бронзовий призер третього етапу Кубку Європи-2010 (м. Москва, Росія)

Переможець етапу Прем’єр-Ліги «Buffalo»-2011

Переможець фінального турніру Прем’єр-Ліги «Buffalo»-2011

 

Ярослав Тарновецкий встановив рекорд швидкості для матчів до п’яти перемог в російському більярді – за 48 хвилин розгромив з рахунком 5:1 Артура Півченка.

Попереднє досягнення належало Євгенію Сталеву, який переміг Ронні Ракса з рахунком 5:0 за 54 хвилини.

Рекорд Тарновецького є тим  більш захоплюючим, що був зафіксований в офіційному турнірі. А Сталев, за чутками, обіграв фіна в суперечці за одну із прекрасних леді Латвії.

Кращий більярдист Буковини Ярослав Тарновецький записав до свого активу чергові успіхи – в один день вихованець Іллі Осачука виграв у Києві фінал Кубку БК «Лідер» та відзначився на відбірному турнірі до збірної України для участі у Чемпіонаті світу-2011.

 

У фіналі Кубку більярдного клубу «Лідер» чернівчанин здолав миколаївця Дмитра Белозерова – 7:3.

Того ж дня (10.10.11) Ярослав Тарновецький взяв участь у відбірному турнірі до збірної України на Чемпіонат світу («Вільна піраміда»). Для того, аби здобути путівку на Мундіаль, необхідно було увійти до першої четвірки. З цим завданням Ярослав впорався. Четвірку, яка пробилася до збірної, склали Євген Паламар, Володимир Перкун, Ярослав Тарновецький та Павло Радіонов. Серед жінок до четвірки увійшли Марія Пудовкіна, Анастасія Ковальчук, Жанна Шматченко та Тетяна Меліхова.

За тиждень до подвійного успіху в Києві Ярослав Тарновецький виступив на Всеукраїнському турнірі в Одесі («Вільна піраміда» до 15 шарів). Там наш земляк поступився у чвертьфіналі Ярославу Винокуру (Одеса) – 1:4. Винокур, у свою чергу, дійшов до фіналу, де програв 1:5 Володимиру Перкуну (м. Констянтинівка Донецької обл.).

 

У фіналі третього етапу більярдної Прем’єр-ліги «Buffalo» (дисципліна «Піраміда 15») чернівчанин Ярослав Тарновецький переміг Артура Пивченка із Запоріжжя.

На шляху до фіналу одним з найцікавіших у Тарновецького був двобій з титулованим Олександром Паламарем з Дніпропетровська, який, програвши тріумфатору першого етапу Прем’єр-ліги «Buffalo» Артурові Пивченку, вибрався з «підвалу» і натрапив в 1/8 фіналу на переможця другого етапу (тобто жереб обійшовся з дніпропетровцем жорстоко). Це був третій за останній місяць, четвертий за рік і 16-ий в кар’єрі матч Тарновецький – Паламар. Останній у кращій серії забив 7 куль поспіль, в той час я к чернівчанин тричі зіграв серії в 10 куль. Таким чином, вихованець Іллі Осачука та Василя Тарновецького виграв 4:2 і зрівняв рахунок в очних двобоях – 8:8. Попереду у них ще одна зустріч – у фіналі «Чудової Вісімки» орієнтовно 15 грудня.

У чвертьфіналі Тарновецький здолав 4:1 киянина Вадима Корягіна, у півфіналі з таким же рахунком «розібрався» з Павлом Радіоновим з Донецька, а у фіналі взяв гору над Артуром Пивченком (Запоріжжя). Останній у півфіналі виграв у Дениса Хмелевського (Вінниця), якого Ярослав 31.05.11 переграв у фіналі 2 етапу.

Для переможця 3 етапу Прем’єр-ліги «Buffalo» організатори встановили грошовий приз у розмірі 11 тис. грн., для фіналіста – на 3 тис. менший.

Тріумфом титулованого чернівецького більярдиста Ярослава Тарновецького завершився представницький міжнародний турнір «Кубок Кремля». У фіналі вихованець Іллі Осачука та Василя Тарновецького здолав росіянина Дмитра Баєва.

Днями Ярослав Тарновецький зіграв у  фіналі престижної «Чудової вісімки», де його суперником був дніпропетровець Олександр Паламар з рахунком 8:4.

Кубок Кремля 2011 р.

Фінал (11.12.11). Ярослав Тарновецький (Україна) – Дмітрій Баєв (Росія) – 4:3

Півфінал. Ярослав Тарновецький (Україна) – Євгеній Салтовський (Росія) – 4:3

Чвертьфінал. Ярослав Тарновецький (Україна) – Владислав Осьмінін (Росія) – 4:0

1/8 фіналу. Ярослав Тарновецький (Україна) – Анатолій Крилов (Україна, Харків) – 4:2

1/16 фіналу. Ярослав Тарновецький (Україна) – Ілля Сурмін (Росія) – 4:2

1/32 фіналу. Ярослав Тарновецький (Україна) – Федір Щигрев (Росія) – 4:1

1/64 фіналу. Ярослав Тарновецький (Україна) – Ігор Купава (Білорусь) – 4:1

 

Переможний хет-трик на престижному міжнародному турнірі з більярду «Чудова вісімка» у Санкт-Петербурзі (Росія) оформив чернівчанин Ярослав Тарновецький. Цю радісну звістку SportBuk.com повідомив В’ячеслав Хабайло.

У фіналі-2011, який відбувся у ресторані «Амроц» (м. Санкт-Петербург), найтитулованіший буковинський більярдист здолав земляка Олександра Паламаря з Дніпропетровська з рахунком 8:4.

Нагадаємо, що вихованець Іллі Осачука та Василя Тарновецького виграв у 2008 та 2010 рр. турнір «Чудова вісімка», для участі в якому запрошуються вісім найсильніших більярдистів в номінації «Динамічна піраміда».

На шляху до фіналу-2011 Ярослав Тарновецький переміг Канібека Сагінбаєва (Киргизстан) та майстра спорту міжнародного класу з Росії Володимира Петушкова.

Олександр Паламар у чвертьфіналі здолав Андрія Фрейзе (Росія) – 8:0, а у півфіналі 15.11.11 суперником дніпропетровця був Віджай Дрангой (Молдова) – 8:2.

Цікаво, що у 2010 р. Ярослав у фіналі переміг саме Паламаря.

«Чудова вісімка». Фінал (15.12.11). Ярослав Тарновецький (Україна, Чернівці) – Олександр Паламар (Україна, Дніпропетровськ) – 8:4

***

Переглянути відео за участю Ярослава Тарновецького

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ 1

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ 2

Leave A Reply

Your email address will not be published.