УГРЕНЧУК Роман Георгійович (футбол)

1

Майстер спорту СРСР з футболу, призер Всесоюзних змагань.

Народився 13 квітня 1957 року у Чернівцях. Закінчив Київський республіканський спортивний інтернат та Київський державний інститут фізичної культури і спорту.

Футболом почав займатися у 12 років під керівництвом тренерів ДЮСШ «Буковина» Михайла Мельника та Азіга Бронштейна. З 1972 року продовжив тренування у київському спортінтернаті у групі Віктора Горбача. Перший успіх на національній арені відсвяткував через рік, коли у складі юнацької збірної УРСР виборов срібні нагороди на Всесоюзному турнірі «Юність» і був визнаний кращим півзахисником фінальної частини. До речі, кращим нападаючим тоді назвали гравця команди-переможниці – Грузії – майбутнього гравця збірної СРСР Рамаза Шенгелію. У 1974 році зі збірною УРСР посів 2 місце на Спартакіаді школярів СРСР в Алма-Аті. Через рік в юнацькому складі київського «Динамо» здобув “срібло” першості СРСР і знову був визнаний кращим півзахисником фінальної частини. У 1975-76 рр. грав за дубль «Динамо» (Київ, був і капітаном), де також виступали, зокрема, майбутні заслужені майстри спорту Володимир Безсонов та Сергій Балтача. Серед дублюючих складів динамівці тоді посіли друге та третє місця у чемпіонаті СРСР.

Після «Динамо» пів року провів у Вінниці («Локомотив»), а потім у 1977 р. перейшов до «Буковини», з якою ставав другим призером (1980 р.) та переможцем у друголіговій першості (1982 р.). Провів 480 матчів забив 12 голів). За десятирічний стаж виступів в одній команді майстрів у 1987 році отримав звання майстра спорту.

Після закінчення кар’єри перейшов на тренерську діяльність. У 1989 році вивів новоселицький «Колос» до фіналу Кубка області і на 3 місце у чемпіонаті. Також був непоганим арбітром, але зайнятися серйозно суддівством не зволів.

Останнім часом працював тренером у ДЮСШ «Гарт» та директором стадіону «Юність» («Гарт»).

Відійшов в інший світ 12.01.13.

«Історія буковинського спорту в особах»

(SportBuk.com, Георгій Мазурашу)

Leave A Reply

Your email address will not be published.