Бокс: Стас Дєдов в Ірані переміг учасника Олімпійських ігор

0

Чернівецький боксер Станіслав Дєдов взяв участь у навчально-тренувальному зборі експериментальної олімпійської збірної України з боксу в Ірані.

Стас Дєдов - чемпіон України серед молоді 2009 р.

До Олімпійських Ігор 2016 року ще є час. Він є шансом для багатьох талановитих спортсменів стартувати на найпрестижніших змаганнях і тим самим зробити свій внесок у розвиток Олімпійського руху, що має величну та багату історію. І найприємнішим є те, що нарешті, за 80 років свого існування, вперше реальні шанси бути представленим на Олімпіаді має буковинський бокс!!! Відразу троє талановитих боксерів, улюбленців чернівецької публіки, мають шанс вийти на олімпійський ринг і вступити в боротьбу за олімпійські нагороди! Це — вихованці тренера чернівецької ДЮСШ Геннадія Соловйова — Олександр Стрілецький, Олександр Тесленко та Станіслав Дєдов. Двоє останніх, як ми пам’ятаємо, стали срібними призерами на першому Всеукраїнському турнірі з боксу серед чоловіків «Олімпійська надія», що відбувся наприкінці 2011 року в комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни Чернівецької області).
Ця трійка є потенційними кандидатами до олімпійської збірної України 2016 року і вже кілька років знаходиться в «обоймі» збірної. Хлопці разом із іншими кращими українськими боксерами цього віку (перехід від молодіжного до дорослого боксу) вже неодноразово проходили навчально-тренувальні збори й тим самим заклали міцний фундамент підготовки до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.
Нещодавно Станіслав Дєдов (вагова категорія +91 кг) повернувся з чергового збору української збірної, який проходив у Ірані. Участь у зборі приймали 8 боксерів з різних областей, а старшим тренером команди під час іранського туру підготовки був ЗТУ Леонід Лоївський з м. Вінниця. Тренувалися й готувалися до змагань спортсмени на олімпійській базі Ірану, що розташована в горах. Комплекс оснащено за останнім словом спортивної науки: до послуг користувачів — сучасні тренажерні та тренувальні зали, басейни, якісне комплексне харчування, ідеальні кліматичні умови для підготовки представників різних видів спорту.
Під час навчально-тренувального збору українська команда провела дві матчеві зустрічі зі збірною Ірану, і відбулися обидва матчі в столиці країни — Тегерані. Станіслав відбоксував обидва рази: в першому двобої він одержав перемогу над учасником Олімпійських Ігор в Сеулі 2004 року, а в іншому «розійшовся миром» із своїм іранським опонентом.
Наразі підготовка чернівецьких потенційних олімпійців триває. Вже наступного тижня С. Дєдов та О. Стрілецький боксуватимуть на представницькому турнірі в м. Вінниця, де знову зійдуться кращі українські боксери 1990-93 р.н. Як проявлять себе буковинці на Поділлі? Про це ви дізнаєтесь, якщо слідкуватимете за новинами спорту на нашому сайті.

 

Альберт КОМАРІ

Leave A Reply

Your email address will not be published.