Бокс: турнір у Чернівцях – новорічно-різдвяний, перспективи – олімпійські

0

У передноворічний уїк-енд у Чернівцях традиційно провели турнір, приурочений новорічно-різдвяним святам. Організовують його для того, аби підбити підсумки року, що минає та поговорити про плани в наступному році.

Девять команд, 84 учасники. У Чернівцях відбувся останній у цьому році боксерський турнір, організований створеною в цьому році міською федерацією.

Едуард ПОГОДІН, тренер з боксу: “В цьому році створили міську федерацію, провели крупний турнір до 80-річчя боксу нак Буковині. Згадали також ветеранів. Загалом, кожного місяця проводимо турніри для своїх спортсменів по всіх вікових категоріях”.

Теперішній трунір відбувся серед молодших вікових категорій. Його організатори назвали підсумковим, оскільки паралельно із боями вихованців тренери говорили про здобутки в році, що минає. Відзначили – боксери непогано виступили на українських та міджнародних турнірах, підвищили свій рівень. Та одним із основних досягнень тренери вважають потрапляння буковинських боксерів до української збірної.

Олександр ТЕСЛЕНКО, боксер: “В цьому році перейшов у категорію 18+ по дорослому боксу, беру призові місця тепер. Були в Сонячній долині змагання “Олімпійські надії”, там посів друге місце і попав у формування збірної”.

Олександр Тесленко – один із тих боксерів, який має непогані шанси виступити на Олімпіаді в 2016.

Генадій СОЛОВЙОВ, тренер з боксу: “В цьому році троє наших хлопців – Олександр Стрілецький, Олександр Тесленко та Станіслав Дєдов – потрапили в олімпійську збірну по підготовці до Олімпійських ігор у 2016 році”.

Чи вдасться потрапити на Олімпіаду через чотири роки – покаже час. Наразі кандидати з Буковини провдовжують підкорювати ринг та робити нові кроки до цієї мети.

Олександр СТРІЛЕЦЬКИЙ, боксер: “Цей рік – перейшли в чоловіки. Займаємося далі, обкатуємося, набираємо досвіду. Був у Казахстані на міжнародному турнірі – перше місце там взяв. У РОсії виступав. Обкатуємося потроху, свій рівень оцінюємо”.

Про проблеми організатори під час турніру не згадували. Стосовно планів на наступний рік – пообіцяли ще більше турнірів та видовищних перемог від своїх вихованців.

Олександр Хмель.

Телеканал «Чернівці»

***


Leave A Reply

Your email address will not be published.