Вадим Заяць: У майбутнє “Буковини” дивлюся з оптимізмом

2

До вашої уваги — інтерв’ю з головним тренером «Буковини» Вадимом Зайцем.

На сьогодні я ще перебуваю в лікарні, але справи пішли на поправку — мене скоро вже виписуватимуть. Лікарі кажуть, що через 10 днів знімуть шви, тому сподіваюся, що максимум за два тижні я вже буду вдома. Минулої п’ятниці хірурги зашили останню рану, і тепер у лікарні мені тільки роблять перев’язки.

Пане Вадиме, згадаймо, як усе відбулося…
— Того фатального дня, 7 жовтня, в нас у команді мала відбутися спільна вечеря, тому настрій панував хороший. Я добре запам’ятав людину, яка в мене стріляла. Коли підходив до власного автомобіля, цей чоловік знаходився на протилежній стороні дороги, а тільки-но я сів у авто, він підійшов і впритул вистрілив. Дякувати Богу, залишився живий, а виконавця, так само, як і замовників, уже знайдено. З’ясувалося, це банальний збіг обставин. Замість мене кілер полював на відомого бізнесмена, і так вийшло, що в нас збіглися автомобілі, і навіть номера машин, які відрізняються тільки однією буквою.

— Перебуваючи в лікарні, за своєю командою слідкуєте?
— Так, мої помічники постійно розповідають мені про стан справ у колективі, а я, зі свого боку, даю певні поради, визначаю склад на поєдинки, хоча під час самих ігор, коли треба провести заміну, то мої помічники вирішують самі, оскільки вони слідкують за тренуваннями і краще знають, хто в якій формі. Домашні поєдинки «Буковини» дивлюся на місцевому чернівецькому телебаченні, а виїзні — через інтернет.

То як оціните останні результати?
— Поєдинок минулого туру проти «Геліоса», в якому «Буковина» перемогла (2:0), мені сподобався, але до цього три зустрічі у першій лізі (проти «Говерли-Закарпаття» (2:2), «Кримтеплиці» (0:1) і «Севастополя» (0:0)), а також поразка у Кубку України від київського «Арсеналу» (0:2), звісно, своїми результатами не радують. Проте враховуючи якість гри і самовіддачу всіх хлопців, трагедії з цього робити не варто. В команди є план розвитку, і я вважаю, що ми на правильному шляху. Тобто в майбутнє «Буковини» дивлюся з оптимізмом.

Чи вдалося команді виконати завдання, які стояли перед нею на перше коло чемпіонату?
— Так, «Буковина» зараз посідає 6-ту сходинку, до того ж, зазначу: на мою думку, в порівнянні з минулим роком, перша ліга стала набагато сильнішою. Зокрема суттєво підсилилась перша вісімка команд, які й створюють обличчя у нашому дивізіоні. Грати стало складніше, але водночас набагато цікавіше.

Ярослав ЛЕХ, «Український футбол», ukrfootball.in.ua

ФСК “Буковина”

***


Leave A Reply

Your email address will not be published.