Віталій Кличко у Хотині отримав найдорожчий в кар’єрі пояс

1

Чемпіон світу з боксу серед професіоналів у суперважкій категорії за версією WBC Віталій Кличко у середу, 26.10.11, відвідав Хотин, де взяв участь у відкритті відновленої дитячо-юнацької спортивної школи, в ремонт і оснащення якої Фонд Братів Кличків вклав 1,3 млн. гривень.

Крім Фонду Кличків, кошти на оновлення і розвиток спортивної бази в Хотині виділили обласна і районна державні адміністрації та міська рада: 260 тис. грн. від ОДА пішли на перекриття великого спортивного залу, а 100 тис. від РДА та міськради – на освітлення двох залів та перекриття другого (меншого) спортзалу.

Відкриття оновленої в рамках Всеукраїнського проекту Фонду Братів Кличків «Старт до успіху!» хотинської ДЮСШ викликало шалений інтерес, передусім, завдяки приїзду Віталія Кличка, візит якого на Буковину декілька разів анонсувався (зокрема, під час проведення у Чернівцях Кубку України з боксу та матчу Україна – Франція), але з різних причин так і не став реальністю.

Зірковому гостю від Хотинської міської ради вручили картину, а від хотинчан – пояс, який Віталій Кличко назвав найдорожчим в своїй колекції. Цей умовний чемпіонський пояс хотинські майстри сплели з лози. Вручаючи його, віце-мер Хотина Микола Головльов звернув увагу на три кола-оберега, нагадав присутнім, що у Кличка-старшого ростуть троє діток і побажав, аби цей пояс-оберіг охороняв діток чемпіона і всю родину. Віталій Володимирович зазначив, що навіть золотий пояс не може зрівнятися за цінністю з цим і назвав його найдорожчим в своїй колекції.

Від Фонду Братів Кличків Віталій, у свою чергу, вручив подяку за активну участь в проекті «Старт до успіху!» віце-меру Хотина Миколі Головльову. До речі, саме завдяки його організаційним зусиллям і наполегливості Хотин отримав цей грант від Фонду Кличків. Причому з третьої спроби.

Хотинчани – не єдині переможці Всеукраїнського проекту «Старт до успіху!» У 2011 р. Фонд Братів Кличків вже відкрив оновлені спортивні школи у трьох містах: Камянець-Подільський (Хмельницька обл.), Горлівка (Донецька область) та у Києві. На черзі – школи у Сєвєродонецьку (Луганська область) та Севастополі (АР Крим).

***

Віталій Кличко з поясом-оберегом від хотинчан. Фото: Олександр Хмель, ТРК "Чернівці"
Віталій Кличко з поясом-оберегом від хотинчан. Фото: Олександр Хмель, ТРК "Чернівці"

Leave A Reply

Your email address will not be published.