Павло Польовий: Чернівецький хокей тримається на ентузіастах

0

Як ми й обіцяли, пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з Павлом Польовим щодо стану хокею в Україні та погляду на його майбутнє, в т.ч. на Буковині.

 

Ми зараз бачимо, що хокей на Україні набирає обертів, набуває популярності. Чи це тільки здається?

Важко сказати. Якщо чесно, то хокею на Україні по великому рахунку немає. Особисто я його не бачу. Якісь прояви є, щось жевріє, але не більше. Все гарно виглядає на папері чиновників, а фактично… Ось візьмемо головну команду «Сокіл» – у неї безліч проблем. Хоча, враховуючи те, що в ній змінили тренерський склад і керівництво, прогрес є. Все ж таки чотири перемоги поспіль команда здобула.

 

Протягом багатьох років було лише кілька команд-учасниць чемпіонату України, а зараз їхня кількість суттєво збільшилася. Це так?

Ну, чемпіонат України проводився щороку, але в різних форматах. Був навіть розподіл на три групи: західна, центральна і східна, а цього року об’єднали все в одне ціле, тому що значна частина команд «відсіялася» із-за фінансової неспроможності. Тому наразі, якщо я не помиляюся, їх є дев’ять.

 

Матчі чемпіонату транслює національне телебачення. Що на це вплинуло?

Скоріше за все, ентузіазм тих людей, хто цим займається і для кого хокей – не пустий звук, а частина життя. Ось, донецький «Донбас»: команда, яка грає у «вишці» російського чемпіонату. А через рік, можливо, одна команда від  України гратиме у Континентальній хокейній лізі. От це буде просто чудово. В такому випадку я впевнений, що вся наша команда, якщо матчі проводитимуться в Києві або в Донецьку, буде кілька разів на сезон їздити дивитися ці матчі. Оце вже можна назвати хокеєм! Не те, що зараз у нас…

 

Чи є перспективи для розвитку хокею в нашому місті?

Будемо сподіватися, що ми таки побачимо зміни у вітчизняному хокеї. А перспектива професійного хокею в Чернівцях? Якщо чесно, то я її не бачу. Скоріше за все, він буде тільки на аматорському рівні. Поки будуть ентузіасти…

 

От така думка з цього приводу у генерального директора «Льодового маданчика» Павла Польового. Але ми на цьому не завершуємо спілкуватися з головним «льодовиком» краю. Читайте днями наступне ексклюзивне інтерв’ю з новинами від «Чернівецьких пінгвінів». Також ви зможете дізнатися про умови та вартість зайнять хокеєм на «Льодовому майданчику».

 

Альберт Комарі,

заступник редактора sportbuk.com

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.