Панкратіон: Буковинці здобули три медалі на Чемпіонаті світу

1

Уперше представники Буковини вибороли нагороди найвищого гатунку на дорослому Чемпіонаті світу з панкратіону, який гостював у Белграді (Сербія). Анна Беженар записала до свого активу два «золота», а Олександр Доскальчук – «срібло».

 

Уперше в історії панкратіону на Чемпіонаті світу виступали представники усіх п’яти континентів. Загалом, на цьому світовому форумі були представлені 27 країн. Змагання відбувалися у трьох розділах: агон, граплінг та комбат граплінг. Збірна команда Україна вчетверте стала чемпіоном світу з панкратіону в розділі агон.

У складі збірної команди України виступали і двоє буковинців – представники ФСТ «Україна» Олександр Доскальчук (студент Чернівецького національного університету, факультету фізичної культури та здоров’я людини, тренер – Петро Горюк) та Анна Беженар (тренер – Ігор Наконечний), які, до слова, в червні 2011 р. здобули золоті нагороди на Чемпіонаті Європи в Одесі. Поїздка на Мундіаль стала здійснювалась за підтримки генерального спонсора обласної федерації панкратіону – фірми «РОМА».

На Чемпіонаті світу (29.09-2.10.11) в розділі агон і комбат граплінг у ваговій категорії до 55 кг чемпіонкою стала Анна Беженар. А Олександр Доскальчук в розділі комбат граплінг у ваговій категорії до 60 кг на шляху до фіналу переміг достроково італійця, який був чинним чемпіоном світу. Але у вирішальному поєдинку буковинець програв декілька балів росіянину і залишився на почесній другій позиції.

Ігор Наконечний так прокоментував останні успіхи своїх підопічних: «За 9 років потужних тренувань, виснажливої роботи та різнорівневих змагань, нарешті, Анна Беженар стала чемпіонкою світу з панкратіону серед дорослих. Також немалий шлях проробив і Олександр Доскальчук зі своїм тренером Петром Горюком. Зазначимо, що це перші успіхи такого рівня для буковинського панкратіону. Буковинські спортсмени здобували нагороди на чемпіонатах Європи та світу серед молоді, на Кубках світу серед дорослих, але «золото» та «срібло» на Чемпіонаті світу ми маємо вперше. Будемо сподіватися й на успішний виступ наших земляків на майбутніх світових змаганнях. А зараз четверо спортсменів Чернівецької обласної федерації панкратіону готуються до фіналу Кубку світу, а шестеро спортсменів молодіжної збірної – до Чемпіонату світу серед молоді. Змагання відбудуться в м. Тамасі (Угорщина) 4-6 листопада 2011».

Фото будуть додані пізніше.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.