Футбол: Дубль Гунчака приніс «Буковині» нічию в матчі з лідером І ліги

0

У 15 турі першолігової першості України з футболу 10.10.11 чернівецька «Буковина», по ходу виграючи і програючи, зіграла унічию 2:2 вдома з лідером І ліги «Говерлою-Закарпаттям».

 

«Буковина» (Чернівці) – «Говерла-Закарпаття» – 2:2 (2:2)
16:00. Чернівці. Стадіон «Буковина». 4000 глядачів. 11 градусів.

Голи: Руслан Гунчак (17, 82) – Олександр Ситник (26), Дмитро Трухін (32).

Суддя – Віталій Дяденко (Кіровоград), асистенти арбітра – Андрій Скрипка (Кіровоград), Сергій Ковальський (Сімферополь). Резервний арбітр – Олександр Бондар (Хмельницький). Делегат ФФУ – Вадим Шельменко (Київська обл.).

Чернівці: 1 Олександр Мусієнко, 26 Сергій Басов, 3 Вадим Мельник – к/к,  15 Олександр Вечтомов (2 Іраклій Циколія, 83), 9 Олег Керчу, 7 Роман Дорош, 17 Ігор Мельник (21 Євген Сантрапинських, 56, 23 Валерій Блажко, 88), 19 Тарас Яворський, 10 Степан Маковійчук, 35 Руслан Гунчак, Олександр Семенюк (27 Євген Ушаков, 70). Запасні: 33 Олександр Чурілов, 5 Володимир Олефір, 6 Андрій Даньків. Тренер – Вадим Заяць.

Ужгород: 1 Олександр Надь – к/к, 13 Євген Єлісєєв, 7 Мірко Райревіч, 21 Єгіше Мелікян, 11 Станіслав Печенкін (6 Сергій Нудний, 66), 28 Микола Гібалюк (5 Антон Муховиков, 85), 3 Павло Щедраков, 15 Дмитро Трухін, 9 Сергій Кучеренко (16 Платон Свиридов, 62), 18 Олександр Ситник, 14 Лаша Джакобія (20 Михайло Малін, 90+3). Запасні: 33 Дмитро Бабенко, 19 Єгор Бідний, 4 Олександр Овчинников. Тренер – Олександр Севідов.

Попередження: Євген Ушаков (90+2), Роман Дорош (90+3) – Мірко Райчевіч (69).

Після традиційної стартової «розвідки» першими до активніших та гостріших дій перейшли господарі поля. І вже на 10 хв. вони могли вийти вперед. Спершу після удару Ігоря Мельника головою м’яч влучив у руку закарпатському оборонцю. Поки форвард сигналізував про це, м’яч відлетів до Степана Маковійчука, який «розстрілював» ворота з 12-ти метрів, але пробив по центру і Олександр Надь врятував свою команду від голу. За хвилину Сергій Кучеренко потужно пробив зі штрафного метрів з 25-ти – Олександр Мусієнко дістав м’яча з нижнього лівого від себе кута воріт.

Рахунок у зустрічі на 17 хв. після подачі Олега Керчу від кутового прапорця ефектним ударом головою відкрив Руслан Гунчак. На 22 хв. Тарас Яворський метрів з 28-ми зі штрафного вцілив у нижній лівий кут, але Надь зіграв надійно і перевів м’яча на кутовий. На 26 хв. гості курйозно зрівняли рахунок. Закарпатець з лівого кута штрафного майданчика, схоже, хотів навісити, але м’яч зрізався і влучив у поперечину в районі ближньої «дев’ятки», звідки відлетів паралельно лінії воріт, а Олександр Ситник, випередивши чернівчан, з метра в падінні головою добив м’яча у ворота. Ще через 6 хв. гравці «Буковини» не дуже уважно зіграли на лівому фланзі оборони. Керчу дав можливість супернику в карній зоні розвернутися і просунутися вздовж лінії в бік воріт. Послідував простріл на ближній кут воротарського майданчика, звідки Дмитро Трухін на випередження переправив м’яча у сітку. На 38 хв. Кучеренко ледь не збільшив рахунок – побачивши, що Мусієнко далеко вийшов з воріт, Сергій спробував закинути йому м’яча за комірець», але не влучив у ворота.

Другий тайм розпочався з голу у ворота закарпатців. Опинившись віч-на-віч з голкіпером, відзначився Олександр Семенюк, але лайнсмен просигналізував про офсайд, тож забитий м’яч не зарахували. На 52 хв. Яворський навісив зі штрафного і центральний оборонець Вадим Мельник головою пробив повз ліву штангу. На 65 хв. Яворський знову вдало виконав штрафний – пробив з 25-ти метрів у лівий верхній кут воріт, звідки м’яча ефектно «витягнув» Надь. На 72 хв. Олександр Вечтомов подав в центр на залишеного без опіки Гунчака, який метрів з 8-ти пробив головою в падінні, але м’яч зрадливо пролетів повз ліву стійку. На 81 хв. «Буковина» втратила ще одну нагоду для взяття воріт. Керчу подав кутовий, Басов головою скинув м’яча на Маковійчука, який з 14-ти метрів пробив вище цілі. Але вже за хвилину чернівчани все-таки «розписалися» вдруге у воротах гостей. Той же Керчу гострим пасом вивів Євгена Ушакова на оперативний простір у чужих володіннях, форвард зліва прострелив в центр, кіпер «Говерли-Закарпаття» м’яча в падінні перехопив, але не втримав в руках і шкіряна куля від ноги Гунчака, який набігав, влетіла у ворота.

Нічийний результат, загалом, був закономірним.

Чернівчани грали без свого наставника Вадима Зайця, на якого, нагадаємо, днями було скоєно озброєний напад. З кульовим пораненням в коліно Вадим Григорович перебуває в обласній лікарні. Але матч він дивився (пряма трансляція на телеканалі «Чернівці») і навіть давав поради своїм колегам-тренерам в телефонному режимі.

Усі результати туру та турнірну таблицю дивіться тут:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.