Орієнтування: «Еменесник» Чобан знову рятує Буковину від безмедальності

0

Єдину нагороду для Буковини на Чемпіонаті України 2011 р. з орієнтувального багатоборства у Сєвєродонецьку здобув майстер спорту з Чернівців Олександр Чобан. За сумою трьох дистанції співробітник спеціалізованого воєнізованого аварійно-рятувального загону МНС розташувався на другому місці.

Переможцем став Микола Фодчук (Івано-Франківська обл.), який на трьох дистанціях посів, відповідно, друге та два перших місця. У Чобана – перше і два четвертих місця, а третій призер Олексій Асмолов (АР Крим) був п’ятим і двічі третім.

Нагадаємо, що цього року вихованець Олександра Палагнюка та Дениса Тищука вже «рятував» рідну область від «безмедальності» в елітній групі, коли показав другий результат на середній дистанції на особистому Чемпіонаті України в Севастополі.

По приїзді з Сєвєродонецька Олександр Чобан поділився з sportbuk.com і «МБ» враженнями від «срібного» виступу в багатоборстві:

– Перед виїздом на Чемпіонат України з багатоборства я виконав І-й розряд з легкої атлетики. Тому в Сєвєродонецьку біг вже не «свіжим»… Змагання складалися з 3-х дисциплін: середня дистанція (36 хвилин), довга (93 хвилини) і коротка (17 хвилин). Чернівецьку область представляли лише двоє спортсменів – я і Тарас Остап’юк. Першого дня мені вдалося пройти дистанцію майже без помилок і на високій швидкості, завдяки чому виграв цей етап. А довгій дистанції через технічні помилки опинився на четвертій позиції. А заключного дня на короткій дистанції помилка «ціною» в 1 хвилину вартувала мені загального першого місця. Тарас у підсумковому протоколі розташувався на 18-ій позиції.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.