Футбол: “Буковина” здолала вдома “Енергетик”

0

У 3 турі першолігової першості України з футболу чернівецька “Буковина” 1.08.11 перемогла вдома бурштинський “Енергетик”. Після трьох турів чернівчани з 4 очками розділяють у турнірній таблиці 7-10 місця. 6.08.11 “Буковина” зіграє в гостях проти “Сталі” (Алчевськ).

“Буковина” (Чернівці) – “Енергетик” (Бурштин) – 2:0 (1:0)

1 серпня. 18:30. Чернівці. Стадіон Буковина». 1500 глядачів

Голи: Євген Сантрапинських (20), Артьоменко (75).

Судді – Судді: Роман Бохняк (Севастополь), Ігор Гарлач (Ужгород) та Павло Касанов (Вінниця). Резервний арбітр – Михайло Маланчук (Кіцмань).

 

Чернівці Мусієнко, В. Мельник, Басов, Вечтомов (Рудченко, 82), Керчу, Дорош (Гунчак, 57), Даньків, Яворський (І. Мельник, 63), Сантрапинських (Артьоменко, 68), Семенюк, Маковійчук.

Запасні: Чурілов, Артьоменко, Гунчак, Рудченко, Олефір, Ушаков.

Тренер – Вадим Заяць.

Бурштин: »: Хомин, Прокопович, Мостовий, Підвірний (Дячук – Ставицький, 24), Лазорик, Долотко (Ципердюк, 59), Чернов, Срібний, Акімов (Микуш, 81), Семенина (Януш, 65), Яневич.

Запасні: Новак, Януш, Микуш, Ципердюк, Деренюк, Дячук-Ставицький

Тренер:  Богдан Блавацький

Попередження: Керчу (41), Басов (43), Вечтомов (64), Артьоменко (82) – Яневич (16), Підвірний (23), Прокопович (66), Срібний (70), Дячук-Ставицький (90+4)

 

Нереалізований пенальті: Мостовий (39, воротар).

 

 

З самого початку гри ініціативою заволоділа Буковина, що власне і прогнозувалось. На систематичні атаки господарів поля, бурштинці відповідали поодинокими контратаками. Декілька гарних нагод втратили Олександр Семенюк і Степан Маковійчук, які як завжди були дуже активними.  Але як то кажуть гол назрівав, на мокрому газоні гравці енергетика не встигали за діями буковинців, що призводило до постійних порушень проти швидших, або фізично більш підготовлених гравців Буковини.

Гольова атака як частенько і в минулому сезоні була зорганізована із чернівчанами із стандарту. На 20 хв. Матчу Олександр Вечтомов вкину аут, тим самим перекинув двох захисників суперника, чим скористався Євген Сантрапинських, вибігши на випередження і майже сходу пробив своєю ударною, лівою, ногою у дальній кут воріт. Рахунок відкрито! Гравці Буковини заграли ще розкутіше, хоча тим самим трохи почали втрачати концентрацію у захисті, що призвело до помилки в обороні і призначеного пенальті на 39хв. Досвідчений Руслан Мостовий взявся виправляти свої провали в обороні, пробиттям одинадцятиметрового. Пробив він в принципі  досить не погано але не сильно і Олександр Мусієнко намертво забрав м’яча з кута воріт. Не реалізований стандарт, ще більше підкосило гостей.

Другий тайм практично нічим не відрізнявся від першого, хіба що повною відсутністю вже моментів у Енергетика. У чернівчан на поле вийшов на 57 хв. кращий бомбардир минулого сезону Руслан Гунчак і за його присутності вже був забитий другий гол. Олександр Семенюк накрутив декількох гравців суперника увійшов до воротарського майданчика і викотив шкіряного на вільного Олександра Артьоменка, у того був час як то кажуть прийняти, підкурити і по шкільному забити.  Таким чином західноукраїнське дербі закінчилось закономірною перемогою Буковини.

Олександр Білоус

Leave A Reply

Your email address will not be published.