Рекордний штурм: Екс-викладач ЧНУ хоче відзначити 70-ліття забігом… на Говерлу

0

На найвищу точку України – гору Говерла в Карпатах – щороку піднімаються тисячі людей. А ось чернівчанин Олександр Громик, якому 1 червня 2011 р. виповниться 70 років, вирішив зробити це напередодні ювілею… бігом.

За словами Олександра Дмитровича, декілька років тому він поставив перед собою таку мету, і цілеспрямовано готується до здійснення мрії. Стартувати він має намір 26 травня 2011 р. орієнтовно о 14:00 у Заросляку, забігти на Говерлу, поцілувати встановлений там хрест і повернутися назад. Ця подія претендує на місце у Книзі рекордів України, яка прийняла ідповідну заявку від буковинця. Якою буде точна дистанція, кандидат у рекордсмени не знає, але вірить в свої сили і сподівається, що з Божою допомогою здійснить свою ювілейну мрію. Цей пропагандистський рекордний штурм підтриманий обласним центром «Спорт для всіх».

Олександр Громик бігає, можна сказати, все життя. В молодості займався легкою атлетикою, у 1971 році виконав норматив майстра спорту СРСР з марафонського бігу, а через рік посів високе 5 місце на Кубку СРСР з марафону. На той час він вже був викладачем кафедри фізвиховання Чернівецького державного (тепер – національний) університету ім. Юрія Федьковича, де пропрацював до 2007 р. Нерідко Олександр Дмитрович брав участь і у ветеранських змаганнях. Зокрема, неодноразово вигравав ветеранський Чемпіонату України, 10 разів стартував на Кубку незалежності з напівмарафону в Києві, з яких три рази повертався додому переможцем у своїй віковій групі. Змагався він і на Ветеранських іграх у США. У 2003 р. п. Громик виборов у своїй номінації 3 місце на дистанції 10 км, а у 2006 р. був другим на дистанції 10 км і першим на 5-кілометрівці.

***

Олександр Громик з молодшим сином Іваном. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.