Мотокрос: Позитив і негатив чернівецького етапу Чемпіонату світу

0

Підбиваючи підсумки четвертого етапу Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах із колясками, який гостював у Чернівцях 7-8.05.11, слід відзначити, що для кількох команд етап склався напрочуд невдало. Продемонструвавши непоганий результат у квалифікації, шведсько-фінський екіпаж Хенріка Сьодерквіста/Юхо Салоніємі (№23) повністю провалив виступи в основних заїздах. І у першому скандинави змушені були зійти з дистанції через проблеми із двигуном, і в наступному їх підвела техніка. Отже, підсумок – два зходи й 0 очок.

Враження із знаком «-» залишилися після четвертого етапу і в екіпажу братів Розехналів (№11, Чехія). Чехам вдалися обидва старти, але… Якщо в першому заїзді їх зіштовхнув у боротьбі Йоріс Хендрікс, то у другому, після штовханини з суперниками, вони знову опинилися поза треком і змогли фінішувати всього-навсього одинадцятими.

Не вийшов етап у братів Дайдерсів – у сезоні-2011 це найгірші їхні показники. Бронза позаминулого року та 8-е місце в загальному заліку в минулому – дуже різні результати, і втрата п’яти позицій у ЧМ-2010 були відображенням фінансових проблем латвійського екіпажу. Наразі латвійці готові до того, щоби повертати втрачені позиції, що вони й продемонстрували під час перших трьох етапів. Потенціал та бажання в екіпажу є, що й могли побачити глядачі на трасі «Суперкрос».

Також у негатив випали виступи екіпажу Рупейкс/Ступеліс (№5, Латвія). Двічи латвійці провалювали старт і потім надолужували втрачене. Як підсумок – сьоме та дев’яте місця і сподівання на більш вдалі виступи на наступних етапах. Поки що проблеми цієї команди – у травмах пасажирів: Рупейкс починав сезон із Муценієксом, але після важкої травми руки до складу екіпажу повернувся Ступеліс. Невисокі результати латвійців дещо незвичні, адже цей екіпаж є одним із кращих у SIDECARCROSS.

На відміну від цих команд помітне прогресування у Томаша і Ондрея Чермаків (№7, Чехія), які показали на чернівецькому етапі найкращі в цьому сезоні результати і змогли піднятися перед п’ятим етапом на 14-у сходинку у загальному заліку.

Про Етьєна Бакса/Бена ван ден Богаарта (№4, Нідерланди) та Бена Адріанссенса/Геннаді Овре (№6, Бельгія/Франція) можна сказати те, що ці два екіпажі помітно прогресують. Минулий сезон став початком їхнього злету, і схоже, в цьому сезоні вони не збираються поступатися своїми місцями іншим суперникам. Принаймні, обидва екіпажі запам’яталися буковинцям відчайдушністю та боротьбою за високі позиції.

Повернув собі лідируючу позицію в Чемпіонаті Світу провідний екіпаж світової серії Деніел Віллємсен/Свен Вербрюгге (№1, Нідерланди/Бельгія), який виграє вже шосту гонку поспіль (три останні етапи – шість перемог!!! 100%-й результат!!!). Схоже, чемпіони світу й цього року не поступляться нікому чемпіонським титулом. Йоріс Хендрікс/Каспарс Лієпіньш (№2, Бельгія/Латвія) та Ян Хендрікс/Тім Смюнінкс (№3, Бельгія) є найближчими переслідувачами лідерів і пропустили на цьому етапі на п’єдестал пошани лише Етьєна Бакса/Бена ван ден Богаарта (№4, Нідерланди), проте відмітимо те, що обидві бельгійські команди дійсно на сьогодні не можуть нічого протиставити своєму багаторічному конкуренту Віллємсену, який знаходиться у чудовій формі і йде на світовий рекорд із кількості чемпіонських титулів.

 

4 етап Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах із колясками

 

  1. Деніел Віллємсен/Свен Вербрюгге (Нідерланди/Бельгія) №1 – 50 о.
  2. Йоріс Хендрікс/Каспарс Лієпіньш (Бельгія/Латвія) №2 – 44
  3. Ян Хендрікс/Тім Смюнінкс (Бельгія) №3 – 38
  4. Етьєн Бакс/Бен ван ден Богаарт (Нідерланди) №4 – 33
  5. Євгеній Щербінін/Харальдс Курпнієкс (Росія/Латвія) №20 – 33
  6. Бен Адріанссенс/Геннаді Овре (Бельгія/Франція) №6 – 27
  7. Томаш Чермак/Ондрей Чермак (Чехія) №7 – 26
  8. Маріс Рупейкс/Каспарс Ступеліс (Латвія) №5 – 24
  9. Марко Хапіч/Майнрад Шельберт (Німеччина/Швейцарія) №15 – 24

10.  Роберт Густавссон/Хенрік Апельгрен (Швеція) №22 – 23

11.  Яніс Дайдерс/Лауріс Дайдерс (Латвія) №8 – 17

12.  Деніел Міллард/Джо Міллард (Великобританія) №14 – 17

13.  Вацлав Розехнал/Марек Розехнал (Чехія) №11 – 16

14.  Стюарт Браун/Джош Чемберлен (Великобританія) №111 – 16

15.  Ян Вішшер/Ероен Вішшер (Нідерланди) №10 – 15

16.  Тійс Деркс/Роббі Бакс (Нідерланди) №17 – 13

17. Герт Деволдер/Едуар Шеро (Бельгія/Франція) №41 – 7

18. Марсель Фаустманн/Кевін Рікерт (Німеччина) №63 – 7

19. Дін Хайд/Стів Кірвін (Великобританія) №34 – 4

20. Літаурас Варьякоїс/ Ромас Кіщунас (Литва) №50 – 3

21. Леонід Таранов/Яугеній Хомченко (Білорусь) №103 – 2

22. Георг Мюллер/Бруно Калін (Німеччина/Швейцарія) №94 – 1

 

Альберт Комарі

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.