Фото: «Олімпійське лелеченя» у Чернівцях

2

Обласний етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя» відбувся 20.05.11 у чернівецькій ЗОШ №31 (Садгора).

Бажання поборотися за колективну путівку на відповідний всеукраїнський фінал, який відбудеться у міжнародному дитячому таборі «Артек», виявили чотири навчальні заклади (три – з Чернівців і один – з Новоселицького району), які входять до мережі шкіл по впровадженню Олімпійської освіти.

У церемонії відкриття обласного етапу «Олімпійського лелеченя» взяв участь учасник трьох Олімпійських ігор, чемпіон Європи та світу, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко та секретар обласного відділення НОК України Юрій Барабанов.

Путівка до «Артеку» була розіграна за підсумками веселих естафет, олімпійської вікторини, конкурсу олімпійського малюнку та представлення команди. Гостра боротьба точилася між Ліцеєм №4 та ЗОШ №31. Остання, як кажуть, вирвала перемогу на фініші. Тож тепер має готуатися до виїзду в «Артек».

***

естафети вікторина малюнок презентація очки місце
ЗОШ №31 1 1 2 2 6 1
Ліцей №4 2 2 1 4 9 2
Ліцей №2 3 3 3 3 12 3
Рокитне (Новос. р-ну) 4 4 4 1 13 4

***

Обласний етап був організований регіональним відділенням НОК України, за підтримки СК «Гешко» та Облцентру «Спорт для всіх». Координатор проекту і головний суддя – молодий активіст олімпійського руху Ярослав Галан.

 

Фото: Георгій Мазурашу

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

***

 

20.05.11. «Олімпійське лелеченя» у Чернівцях (SportBuk.com)

1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, відбудеться фінал Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва мережі шкіл олімпійської освіти України «Олімпійське лелеченя».

Найкращі команди з усіх областей України та міст Києва і Севастополя визначатимуть переможців змагань у «Країні Дитинства» – «Артек».

«Олімпійське лелеченя» – це пілотний проект Національного олімпійського комітету України, який направлений на популяризацію олімпійських ідей, залучення дітей до занять фізичною культурою і спорту, виховання у юного покоління патріотизму, благородства, дружби, взаємоповаги.

Протягом року учні шкіл змагалися за право представляти свій регіон у фіналі. Окрім фізичної підготовки, яку діти демонстрували під час естафет та рухливих ігор, потрібні були творчі й розумові здібності в таких етапах, як презентація своєї команди та олімпійська вікторина.

«Головне для нас, що діти отримують велике задоволення від цих змагань, тим самим у них виникає бажання продовжити займатися спортом і вести здоровий спосіб життя. Девіз «Олімпійського лелеченя» – «Твори! Вивчай! Перемагай!» цілком відтворює суть заходу. Впевнений, що вже наступного року до нас приєднаються нові учасники, а отже ми зможемо вберегти наших дітей від вулиці та згубних звичок й направити їх у прекрасний світ спорту, краси і здоров’я», – зазначив президент НОК Сергій Бубка.

Під час фіналу, який триватиме до 7 червня, команди матимуть чудову нагоду поспілкуватися зі своїми спортивними кумирами – Яною Клочковою, Оксаною Хвостенко, Анною Сорокіною, Оленою Говоровою та іншими видатними атлетами й отримати від них цінні поради.

Тож вже зовсім скоро стане відомий фіналіст першого Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя». Нехай переможе найдостойніший!

***

2 Comments
  1. Сергій says

    Да справді було прикольно…

  2. Паша says

    Да було все круто організовано…норм..

Leave A Reply

Your email address will not be published.