Пауерліфтинг: Буковинці пробилися на юніорське Євро і… шукають спонсорів

0

Дві золоті, срібну та бронзову нагороди здобули представники Буковини на V Молодіжних іграх України з пауерліфтингу у Глухові Сумської області.

У командному заліку Чернівецька область, як повідомив заступник начальника облмолодьспортуправління Богдан Вітовський, розташувалася на четвертій позиції серед 18-ти територій.

Переможні виступи до свого активу записали чернівчани Дмитро Смандич (тренери – Юрій Циба, Юрій Чуріков) у ваговій категорії до 93 кг та Інна Трофіменкова (клуб «Спарта», Валерій Курилюк) у категорії до 52 кг. При цьому Смандич встановив один юніорський рекорд України, а Трофіменкова – два. Обидва наші переможці показали результати вище нормативу майстра спорту міжнародного класу. Інна вже є «міжнародницею». А Дмитро ним не став, оскільки в пауерліфтингу виконання цього нормативу зараховується лише на міжнародних змаганнях.

Срібним призером став Олег Ясенецький (тренер – Наталя Ясенецька) у категорії до 59 кг. Принагідно Олег ще на 5 кг покращив свій юніорський рекорд України у жимі лежачи, довівши його до 145 кг. Поступився Ясенецький-молодший за сумою триборства киянину Сергію Антонюку.

«Бронзу» виборов Максим Латковський (ДЮСШ міськспоруправління, тренер – Ігор Ясенецький) – у категорії до 120 кг. Ще один вихованець Ігоря Ясенецького – Олександр Слюсар у категорії 105 кг посів 4 місце, але вперше виконав норматив майстра спорту України.

Дмитро Смандич, Інна Трофіменкова та Олег Ясенецький відібралися для участі в юніорському Чемпіонаті Європи, який відбудеться 7-11 червня 2011 р. у Великобританії. Щоправда, ще не факт, що вони на Євро поїдуть, адже у кризовий час за рахунок Мінсім’ямолодьспорту на офіційні міжнародні старти виїжджає лише доросла збірна з пауерліфтингу. Хоча головний тренер збірної області Ігор Ясенецький запевнив, що і він, і керівники обласної федерації робитимуть все можливе, аби все-таки знайти спонсорську підтримку для цієї поїздки: «Якщо їхати за умовами збірної, тобто летіти літаком, жити з командою, тоді треба 16 тис. грн. на одну людину. Я пошукав альтернативні варіанти і вийшов на 11 тис. грн. на двох. Сподіваюсь, нам все-таки вдасться знайти кошти, аби всі троє буковинців, які пробилися до збірної, вирушили на Чемпіонат Європи. Адже це і престиж краю, і для виду спорту добре – хочеться ж не стояти на місці, а рости далі».

Президент обласної федерації пауерліфтингу Олександр Сімовенюк додав приємні деталі до цієї інформації: «Інна Трофіменкова виборола 1 місце в абсолютному заліку серед юніорок, встановила 3 юніорські рекорди України (160 кг у присіданні, 155 кг у становій тязі, 405 кг за сумою триборства), Дмитро Смандич продемонстрував найвищий результат за всю історію існування пауерліфтингу на Буковині – 900 кг за сумою триборства, що на 47,5 кг перевищує норматив майстра спорту міжнародного класу!!!»

Дякуємо за приємне уточнення! І бажаємо нашим спортсменам повторити або навіть покращити ці результати на Чемпіонаті Європи!

***

Фото: powerlifting-upf.org.ua

no images were found

***

Олег Ясенецький. Фото: powerlifting-upf.org.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.