Панкратіон: Буковинці відзначилися на Молодіжних іграх України

0

Три нагороди здобули представники Буковини на V Літніх спортивних іграх молоді України з панкратіону, який відбувся 15-16.04.11 у Харкові.

Чемпіонами стали Молодіжних ігор стали Роман Скидан (тренер – Ігор Наконечний) та Юрій Федорюк (тренер – Сергій Катеренчук), а Степан Яковчук (тренер – Микола Пилипко) здобув бронзову нагороду.

Паралельно у Харкові відбувся і Чемпіонат України з панкратіону серед молоді 1995-1994, 1993-1992 рр.н.

Участь у змаганнях взяли понад 600 учасників з 17 областей. Чернівецька збірна команда інтенсивно готувалась до обох названих змагань під керівництвом провідних тренерів Буковини: Горюка Петра, Филипчука Івана, Габора Ігоря, Панті Віталія, Катеренчука Сергія, Соколюка Сергія, Мігальчана Віталія, Наконечного Ігоря. Чернівецьку обласну команду у молодіжних іграх представляли 10 спортсменів та участь у Чемпіонаті України прийняли 35 спортсменів з панкратіону,  представники ФСТ «УКРАЇНИ», ОДЮСШ та ФСТ «ДИНАМО».

Участь у цих змаганнях здійснювалась за підтримки генерального спонсора фірми «РОМА».

У віковій групі (1995-94 р.н.) відзначились золотими медалями наступні спортсмени: Агазаде Руслан, Болтунов Андрій; срібні призери: Снігур Василь, Русу Дмитро, Лягу Анатолій та бронзові нагороди здобули: Сержанту Олександр, Чобука Юрій.

У віковій групі (1993-92 р.н.) відзначились золотими медалями наступні спортсмени: Захарчук Андрій, Голяченко Олександр, Адабека Назар, Ткачик Іван, Грушка Михайло, Гнатчук Валентина; срібні призери: Мангер Андрій, Гриф Роман, Нікітов Владислав, та бронзові нагороди здобули: Киселиця Олександр, Ватаманюк Максим, Скидан Роман, Глухий Юрій, Закрутний Ігор.

Чернівецька область посіла ІІ загальнокомандне місце на Чемпіонаті України.

Відомий чернівецький тренер Ігор Наконечний так прокоментував останні успіхи буковинських панкратіоністів:

Приємно, що рівень наших Буковинських спортсменів зростає, завдяки потужній праці тренерів, розумінні батьків, підтримці меценатів та держави. На цих змаганнях приємно вражала витримка та сила волі. Роман Скидан – студент БДФА та ЧНУ провів 9 поєдинків за один день з яких 8 переміг достроково больовими та задушливими прийомами; Олександр Голяченко студент БДФА – провів 7 поєдинків, з яких 6 переміг достроково; Анатолій Лягу змагався у найбільшій за кількістю спортсменів категорії (47 учасників) та здобув срібну нагороду. За результатами змагань у Чернівцях та Хмельницьку буде сформована молодіжна збірна команда України, до якої увійде значна кількість буковинських спортсменів.

Зараз проходить інтенсивна підготовка до Кубку України серед дорослих, що відбудеться в Донецьку 12 травня 2011 року.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.