Людмила Бутковська: «Буковинське сузір’я-2011» стало рекордним

0

У Чернівцях завершився 4-й традиційний Міжнародний турнір з художньої гімнастики «Буковинське сузір’я» на честь першого космонавта України Леоніда Каденюка. За традицією він проходить у квітні, оскільки саме цього місяця святкується міжнародний День космонавтики, і збирає в залі Чернівецької обласної ДЮСШ всіх буковинських прихильників одного з найцікавіших та захоплюючих видів спорту.

П’єдестал пошани був «окупований» представницями трьох команд – Київської та Львівської СДЮШОР і Чернівецької обласної ДЮСШ. Вкотре констатуємо, що гімнастки ОДЮСШ на сьогоднішній день майже в усіх вікових категоріях є найсильнішими в області, а інші спортивні школи Буковини в художній гімнастиці поки що не можуть скласти ім конкуренцію. Це й не дивно, оскільки саме в ОДЮСШ зібрані кращі тренери з художньої гімнастики на чолі зі старшим тренером Людмилою Бутковською, яка виховала цілу плеяду талановитих буковинських спортсменок. Нам вдалося поспілкуватися з пані Людмилою і запитати про особливості цього турніру.

Людмила Бутковська. Фото: Георгій Мазурашу

Це вже четвертий турнір, і протягом минулих років на нашому килимі виступали відомі гімнастки. Як ви оцінюєте рівень турніру цього року?

На рахунок нинішнього турніру можу сказати, що рівень не тільки не зменшився, а й виріс. Особливо це стосується юних гімнасток, на яких набагато цікавіше дивитися, аніж це було в минулому році. Старших ми ще не бачили, а молодь однозначно сильніше.

А щодо кількості учасниць змагань?

Кількість учасниць цього року значно більша, аніж у попередніх турнірах. Якщо в минулому році було заявлено 98 учасниць, то зараз – аж 134! Та й команд багато, хоча й менше, чим останнього разу.

Гімнастки тільки з України?

Так, цього разу тільки з України. Напевно, це вперше. Але цьому є кілька причин. В Києві незабаром відбудеться Кубок світу, тому багато хто з провідних спортсменок готується їхати саме туди. Молдова не змогла приїхати, оскільки сьогодні-завтра у них внутрішній чемпіонат. Така ж сама історія з Білоруссю та Росією. Справа в тому, що це традиційна практика: за два тижні до Кубку світу проводяться чемпіонати країн.

Чи буде присутнім сам «винуватець» спортивного свята?

Ні. На жаль, вийшла накладка. Ми змушені були перенести з певних причин терміни турніру, тому пан Леонід перепросив і сказав, що не зможе відвідати турнір, тому що наразі він знаходиться в Єнакієво з Президентом України. Ось тільки вчора дзвонив і жалкував, що не зможе бути на урочистому закритті турніру. Зате обіцяв бути всі три дні на П’ятому турнірі, через рік. Так що сподіваємося побачити його наступного разу.

Скільки команд бере участь у змаганнях?

Представниці 12-ти команд із Києва, Львова, Рівного, Луцька, Кам’янця-Подільського, Білої Церкви, ну і, звичайно, з Чернівців. Кожна з команд делегує також у суддівську колегію свого суддю.

На результати змагань та інформацію про чемпіонат України з художньої гімнастики серед спортивних шкіл, який нещодавно відбувся в Чернівцях, очікуйте найближчим часом.

Альберт Комарі,

спеціально для sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.