Георгій Галиць: Ми зобов’язані провести змагання з мотокросу на належному рівні

4

Такою була квінтесенція засідання Оргкомітету з підготовки та проведення чернівецьких етапів світових та європейських чемпіонатів, кубків з мотокросу в Україні та всеукраїнських змагань на міжнародному спортивному центрі “Суперкрос”, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць.

На засіданні оргкомітету йшлося про підготовку до проведення 4 етапу чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з колясками, який відбудеться 7-8 травня у м. Чернівці. У цьогорічних змаганнях передбачається участь представників Англії, Бельгії, Данії, Латвії, Німеччини, Швейцарії, Чеської Республіки, Голландії, Естонії, Франції, Польщі, Росії, Литви, України, Швеції, Молдови, Ірландії.

Георгій Галиць розкритикував роботу місцевих представників Федерації мотоциклетного спорту й управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, які відповідають за проведення змагань. “Враховуючи запізнілий старт підготовчих робіт, які повинні були розпочатися значно раніше, змагання мають пройти на належному рівні, адже заявка на участь була подана ще два роки тому, – відзначив перший заступник глави облдержадміністрації – Кожен з нас усвідомлює, яке значення мають заходи такого масштабу, тому необхідно взятися кожному за свій напрям роботи і зробити все можливе, аби змагання пройшли на достойному рівні”. “При цьому участь партнерів має бути рівноцінною – як влади, так і мотоциклетної федерації, асоціації “Техноспорт”, відповідного спортклубу”, – додав Георгій Галиць.
Нині, відзначили організатори, тривають земляні роботи по облаштуванню траси змагань. За сприяння обласної влади виділено необхідну техніку та паливно-мастильні матеріали, а наступного тижня розпочнеться інспектування лікарів змагань та підготовка медичного центру. “Підключені всі комунальні підприємства Чернівців, – повідомив заступник міського голови Олександр Паскар. – Ми змушені в пожежному режимі скликати виконком і приймати необхідні рішення”.
Складним залишається питання фінансового забезпечення змагань. Згідно з регламентом змагань організатори повинні забезпечити кошти на призові спортсменам. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Галиця, грошей, необхідних для виплати призових спортсменам, в обласному бюджеті не передбачається, тому організаторам потрібно відкинути патетику і шукати кошти. Як один з варіантів, посадовець запропонував встановити VIP-місця в центрі “Суперкрос” з усіма зручностями і продавати на них дорогі квитки.
Довідка. Чемпіонат світу з мотокросу на мотоциклах з колясками 2011 року складається з  13 етапів, який стартував  3 квітня в Голландії та пройшовши по 11 країнах (Франція, Швейцарія, Україна, Франція, Польща, Бельгія, Німеччина, Латвія, Естонія, Росія, Данія) завершиться 11 вересня в Німеччині. Вперше в Україні було проведено етап чемпіонату світу з мотокросу на мотоциклах з колясками 1992 року.
Готуються до чернівецького етапу чемпіонату світу 2011 і українські екіпажі, але очікується, що фаворитом  в Чернівцях буде голандсько-український екіпаж в складі восьмиразового чемпіона світу Даніеля Віллемсена та чемпіона України Романа Василяки.

oda.cv.ua

АСОЦІАЦІЯ  «ТЕХНОСПОРТ»

ІНФОРМАЦІЙНЕ  ПОВІДОМЛЕННЯ

27 квітня в Обласній державній адміністрації відбулося засідання Організаційного комітету по проведенню міжнародних змагань з мотокросу в  2011 р. в м. Чернівці на Міжнародному Спортивному Центрі «СУПЕРКРОС».

Заслухавши інформацію Віце-президента Федерації мотоциклетного спорту України М. Ротаря про хід підготовки до IV етапу Чемпіонату Світу на мотоциклах з колясками 7-8 травня 2011 р., яким стартують міжнародні змагання  на Буковині у поточному році, головуючий на засіданні перший заступник голови Чернівецької ОДА Г. Галиць, звернув увагу членів Оргкомітету, серед яких були присутні керівники багатьох обласних та міських служб, задіяних для підготовки змагань, на необхідності першочергового вирішення проблемних питань і  якості  роботи служб забезпечення.

Окрім зазначеного вище змагання чернівчани та гості  нашого краю зможуть спостерігати перегони відомих європейських та світових майстрів мотоциклетного спорту ще на трьох міжнародних змаганнях, а саме:

18-19 червня Чемпіонат Європи з мотокросу серед юніорів  в класі 85см3
9-10 липня Чемпіонат Світу з мотокросу в класі МХ3 (до 650 см3)
8-9 жовтня Командний Кубок країн центральної Європи з мотокросу

Цей рік також знаменний для мотокросменів, організаторів та шанувальників мотоциклетного спорту ювілейними датами: 30-річчям заснування Професійного спортивно-технічного клубу «БУКОВИНА» на заводі «Гравітон» (відповідний наказ видано 1 червня 1981 року) та 15-річчям створення у Чернівцях громадської організації «ТЕХНОСПОРТ».

Асоціація «Техноспорт» запрошує засоби масової інформації до висвітлення спортивних подій з мотоспорту та популяризації технічних видів спорту серед молоді.

Відповідальний секретар

Асоціації «ТЕХНОСПОРТ»                      Анатолій Дорочевський

***

Фото: Василь Кияшко
4 Comments
  1. Микола Петрович says

    Кому потрібні ці змагання за такі гроші? Чому ви не пишете всю правду, пан Мазурашу?! Напишіть тут в скільки обходяться такі змагання! А то раніше ви, пан Мазурашу, казали, що такі змагання мають проводитися за рахунок спонсорів з числа виробників авто і мото техніки, а тепер різко передумали і вважаєте, що треба на цей “пир во время чумы” викидати сумасшедші гроші з бюджету? Де зникла ваша послідовність? Чи регіонали заставляють писати так?

    1. Шановний Миколо Петровичу! Ви закидаєте тут серйозні звинувачення на мою адресу:) Дозвольте звернути Вашу увагу на те, що цю інформацію я не готував, а лише передрукував з офіційного сайту ОДА (з відповідним посиланням).
      Ні регіони, ні інші політичні та неполітичні сили мене не змушують нічого писати – пишу я самостійно. Хоча дуже вдячний, коли мені підказують, звертають мою увагу на ті чи інші цікаві спортивні події, якщо вони залишилися поза моєю увагою.
      Тепер щодо мотокросу. Не знаю, де Ви могли чути такі мої висловлювання про міжнародні змагання з мотокросу в Чернівцях, адже не пригадую, щоби я це говорив десь на ТБ або писав в своїх матеріалах. Хоча це правда: я справді вважаю, що основними фінансовими партнерами чернівецьких змагань з мотокросу в теперішніх реаліях мали би бути, передусім, фірми-виробники мототехніки, запчастин тощо. Більше того, навіть “хрещений батько” мотокросу такого рівня на Буковині Михайло Ротар-старший теж погоджувався з такою думкою.
      Щодо бюджетних коштів – в обласному бюджеті не просто не передбачені кошти на ці змагання, а й, за великим рахунком, не могли бути передбачені. Адже за “спортивні” кошти обласного бюджету проводяться обласні змагання, забезпечується підготовка кращих спортсменів краю з пріоритетних видів спорту (бо на всіх фізично не вистачає) до важливих стартів і відряджаються збірні області (відповідно, теж на всі види спорту коштів не вистачає) на національні змагання.
      В яку суму точно обходиться проведення таких змагань у Чернівцях я, чесно кажучи, не знаю. Наскільки мені відомо, на преміальні потрібно десь до 30 тис. доларів США. Плюс є багато інших витрат. Не здивуюся, якщо проведення змагань обійдеться, загалом, десь у півмільйона гривень.
      Це насправді дуже яскраве видовище, яке збирає в неділю, як правило, понад десять тисяч, а то й пару десятків тисяч глядачів. Але це практично всі буковинці. А виправданими ці серйозні зусилля (і залучення коштів) на проведення подібних змагань особисто я вважав би, якби до нас почали приїжджати “спортивні туристи” (особливо з-за кордону) спеціально, аби стати свідками цих “мото-шоу”. На жаль, цього поки що не стається. І поки що навіть не видно таких перспектив. А отже і серйозної “реклами Буковини” за кордоном завдяки цим змаганням не відбувається – раз “спортивні туристи” не приїжджають…
      Вибачте за довгу відповідь:) І іншим разом раджу починати все-таки із запитань, а не з звинувачень:)
      Удачі!

  2. Микола Петрович says

    Якщо чесно, не думав що ви, пан Мазурашу, дасте таку відверту відповідь. Так чому ви не пишете це в статтях, а переписуєте з адміністрації? Я з вами згідний, що не можна витрачати такі гроші на забаву на один день! Чому лишень влада це не розуміє?! Ви ж ближче до влади, пан Мазурашу, то підкажіть їм! З вами приємно спілкуватися. А то я заходив на Букінфо, то там куча грубіянів пишуть під статтями.

    1. А я думав, пане Миколо Петровичу, що Ви почнете з вибачення за несправедливі звинувачення:) Будемо вважати, що вони є між рядками:)
      Чому конкретно в цьому випадку не пишу? Щоби не нашкодити організаторам змагань і, зокрема, Михайлові Ротару-старшому, який виконує шалений організаційний обсяг робіт.
      Удачі! І приходьте дивитися на мотокрос 7-8 травня:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.