Фото: Спортсмени теж долучилися до міської толоки

1

Сьогодні, 16.04.11, у Чернівцях відбулася загальноміська толока, вийти на яку чернівчан запросили депутати міської ради. У ній взяли участь і спортсмени.

На засіданні сесії міськради 13.04.11, нагадаємо, відповідне звернення на розгляд виніс депутат Анатолій Чесанов. Це звернення підписав секретар ради і в.о. міського голови Віталій Михайлішин. Отож, міська рада звернулася до трудових колективів, бізнесменів, депутатів, громадських організацій, релігійних громад, учнівської та студентської молоді з проханням взяти активну участь у наведенні порядку у місті, а саме прибрати прибудинкові території, дитячі та спортивні майданчики, зелені зони, тротуари та дороги, підвали та горища багатоповерхових будинків, розчистити русла малих річок, прибрати кладовища та ліквідувати стихійні сміттєзвалища. Міські толоки у Чернівцях відбуваються традиційно напередодні Великодня.

На заклик міської ради відгукнулися і представники спортивної громадськості. Зокрема, з ініціативи СК «Гешко», який патронує депутат міської ради Валерій Чинуш, толоку влаштували на баскетбольному майданчику у дворі біля будинку на вул. Ентузіастів, 9-А, де минулої осені за підтримки цього ж депутата були встановлені нові щити. «Освіжити» розмітку, підмести майданчик і побілити вапном сусідні дерева прийшли баскетболісти «Стріби» Володимир Зелений і Сергій Опольський, начальник команди Олександр Яновицький, тренер Олександр Чермак, майстер спорту зі спортивного орієнтування Олександр Чобан, чемпіонка України серед дівчат з легкоатлетичного кросу Марина Царик, молодий тренер Петро Бежан зі своєю командою гімназії №5, яка напередодні виграла міську спартакіаду школярів (5-7 класи). До акції долучилися і ведучий програми «Спорт-тайм» на ОДТРК «Бук» Ігор Савчин та автор цих рядків. Майданчик, до честі мешканців сусідніх будинків, зберігся з осіннього оновлення у доволі непоганому стані, а отже й роботи було не так багато, тому до мітли і пензлів для зафарбовування ліній розмітки буквально стояли черги.

Поки старші учасники «спортивної» толоки «освіжали» розмітку на одній половині майданчика, на іншій переможці міської баскетбольної спартакіади влаштували міні-турнір з стріт-болу. А ще гімназісти-чемпіони взяли з собою переможний кубок і медалі, аби «спокусити» дворову дітвору до занять баскетболом. Але зробити це вони не встигли, оскільки хлопчики з сусідніх будинків «засвітилися» буквально на хвилинку і, дізнавшись, що грати в баскетбол поки що не можна, бо фарба на розмітці ще не підсохла, миттєво «зникли». Хоча тішить те, що принаймні ця дворова група баскетболом вже «хворіє», раз так рвалася грати. Для місцевих юних шанувальників баскетболу СК «Гешко» передав 3 баскетбольні м’ячі – майстрові спорту міжнародного класу Станіславу Лазюті, який мешкає якраз у будинку №9-А і який, до речі, свого часу і звернувся до Валерія Чинуша з проханням допомогти облаштувати закинутий баскетбольний майданчик.

Толока увінчалася майже цирковим номером – тренер Петро Бежан з легкістю пожонглював трьома баскетбольними м’ячами і натякнув, що міг би жонглювати і більшою кількістю, якби більше м’ячів презентували.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.