Микола Клим: Ми ведемо переговори, щоби Фірташ теж допомагав «Буковині»

0

В якості генерального директор клубу і головного представника нових партнерів ФСК «Буковина» на передсезонній прес-конференції 15.03.11 назвали Миколу Клима. Він – у минулому майстер спорту з легкої атлетики, нині комерційний директор однієї з фірм і депутат Чернівецької міської ради. Микола Анатолійович розповів про своє бачення розвитку головної футбольної команди краю.

Микола Клим (генеральний директор ФСК «Буковина», депутат Чернівецької міської ради):

Спершу трішки про себе. Я народився у Чернівцях. Багато людей мене тут знає. І школу закінчив тут. Потім закінчив інститут фізичної культури у Львові. Тут є присутній однокурсник, з яким ми разом вчилися в інституті (програмний директор ТРК «Чернівці» Сергій Лебідь – авт.). На сьогодні я депутат Чернівецької міської ради, в комітеті освіти, науки, спорту і молоді. Для мене це питання не нове, я 18 років був у спорті, тренувався на стадіоні «Буковина». Сам майстер спорту з легкої атлетики. Усі наші засновники – це Василь Григорович Орлецький, я теж входжу в засновники, і ще троє чоловік, вони теж буковинці. Була розмова з нашим обласним керівництвом. Голова облдержадміністрації Михайло Миколайович Папієв також обіцяв підтримку команді. Інші засновники команди сьогодні не змогли приїхати. Але це буковинці, які зараз працюють в Києві. Сьогодні не змогли бути тут, але, думаю, будуть наступного разу, і ми їх також представимо. Прізвища? Будь ласка. Це комерційний директор товариства «Калина-транс» Ілля Миколайович Павлюк, це чернівецька фірма, але паралельно у нього є і в Києві фірма. Ілля Миколайович нині знаходиться в столиці. Комерційний директор ПП «Альянс-Кепітал» Роман Васильович Буздуга та Олександр Йосипович Спектр, чия фірма теж знаходиться в Києві – СБ «Консалтинг». Вони всі буковнці, всі живуть в Україні, працюють і переживають за нашу команду, за нашу Буковину. І ми всі разом хочемо трішки підняти нашу команду і нашу Буковину.

(Василь Орлецький: Це патріоти Буковини, щоби ви не думали, що чужі прийшли. Це патріоти, значить повинно все бути добре).

Єгор Подкидишев: Нам сказали, що є нові спонсори, це чудово. Назвали багато людей. Але кількість – не завжди якість. Цікаво, наскільки зріс фінансово бюджет «Буковини»? І наскільки це довготривала перспектива? Це питання до Миколи Клима. Ви чернівецький, але чомусь тільки зараз вирішили допомогти «Буковині». Чому раніше цього не робили – не збирали людей з Буковини, які б допомогли команді? І що плануєтся робити – можливо, стадіон, базу?

(Василь Орлецький: Бюджет зріс десь у півтори рази).

Ви самі частково відповіли на запитання – що ми самі буковинці, вирісли в Чернівцях. Чому тільки зараз? Раніше не було можливостей, зараз з’явилися. Раніше я був у Києві, зараз я депутат Чернівецької міської ради і працюю в Чернівцях, також комерційним директором фірми. Для мене, як професіонала в спорті, але не у футболі ще, хоча, думаю, це буде найближчим часом, наскільки я встиг і зумів вникнути у клубні питання, проблем дуже багато. Основне питання: у нас багато років є команда «Буковина», але це лише на табличці або на флаєрі якомусь. У кожної команди має бути своя база, своя друга команда, своя молодь, яка має підростати і приходити на зміну футболістам. Цього нічого немає. І тому ми розглядаємо питання в першу чергу і по базі, і по «Буковині-2». Тут присутній також депутат міської ради Валерій Миколайович Чинуш, який планує на своїй базі організувати роботу з перспективною молоддю. Ми з ним ведемо переговори, щоби найближчим часом організувати «Буковину-2». Також розглядаємо питання по базі саме «Буковини». Потрібно спершу зі структури почати, а потім йти далі.

Микола Тома: Ви говорили про свій бізнес в Києві і тут, про колишніх і теперішніх буковинців. А чи не пов’язані ви всі з нашим земляком Дмитром Фірташем? Тому що і наприкінці минулого сезону, і цього року говорили, що це пов’язані речі…

Ми всі не пов’язані з Дмитро Васильовичем Фірташем. Але була розмова, були якісь переговори і вони надалі ведуться, щоби Дмитро Васильович також допомагав нашій футбольні команді «Буковина».

Подкидишев: Що нові партнери клубу отримають взамін. Ну, губернатор попросив прийти, допомогти, чи як там все відбувалося. Але чи щось планується взамін за це?

Я упустив важливе питання – на скільки ми прийшли. То я скажу, що надовго, може бути, що й назавжди (сміх у залі – авт.). А щодо того, що ми будемо з цього мати. Якщо ви розумієтесь трішки у футболі і розбираєтесь, то знаєте, що на цьому рівні заробляти на футболі неможливо. Тут тільки «попадати». На благ нашої Буковини, на благо нашого суспільства.

(Василь Орлецький: Вони не це мали на увазі. Річ у тім, що раніше тим, хто не приходив в команду, зазвичай, давали землю, якийсь об’єкт, ліс…)

Я не міг навіть подумати про це, тому, можливо, невірно зрозумів запитання. Я в цих питаннях ще не дуже… Як було раніше, при харківських чи інших. Тому я не міг подумати, що таке питання також стоїть.

***

Календар ігор «Буковини» у другій частині сезону-2010/11 (І ліга)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.