Денис Єлисевич: В Молдові нам з Майсурадзе запропонували незрівняно кращі умови, ніж в «Стрібі»

1

Кращий баскетболіст Буковини 2010 р. Денис Єлисевич та грузинський легіонер «Стріби» Давід Майсурадзе минулих вихідних зіграли останні в цьому сезоні матчі за чернівецьку команду – з 8 квітня вони виступатимуть в сусідній Молдові за БК «Файарбол», який розраховує поборотися за чемпіонство.

Обидва баскетболісти були в «Стрібі» з 2009 р., коли була утворена команда, здобули з нею «срібло» у І лізі та відіграли майже цілий дебютний сезон у вищій лізі.

Денис Єлисевич, який весь час був відкритим для спілкування, і цього разу погодився прокоментувати від’їзд до Молдови:

З 8 квітня 2011 р. вступає в дію наш договір з БК «Файарбол» (Молдова). Мета команди на сезон – поборотися за чемпіонство. Наша домовленість розрахована лише на плей-оф. Ми призвані закрити проблемні позиції команди.

Як виник цей варіант? Агент знайшов. Якщо говорити про умови, то з фінансового боку вони незрівняно вищі, ніж в «Стрібі». Те саме стосується побутових умов.
Але не лише це відіграло роль при прийнятті рішення про перехід. Були і інші причини. Це я особисто про себе, за Давіда сказати не можу. Я знаходився в «Стрібі» з дня створення команди. З нею здобув путівку до вищої ліги. Завдяки голосам вболівальників, отримав приз кращого баскетболіста Буковини 2010 р. За два роки, які я провів тут, звичайно, я звик до Чернівців. І йти не так просто… Але таке спортивне життя.
Просто в певний момент (після інтерв’ю про причини поразки від «СпортЛіцею») клуб змінив ставлення до мене, що позначилося на моєму ігровому часу і функціях на майданчику. Це при тому, що у мене хороша статистика і я перебуваю в трійці кращих за результативними передачами у вищій лізі України. Я перестав почуватися тут комфортно, перестав отримувати задоволення від гри. Але жодних претензій у мене немає, клуб обіцяв розрахуватися зі мною. Оскільки сезон закінчується, був варіант лише в Молдові, де ще можна дозаявляти гравців.

Днями я їду додому до Києва, буду заліковувати травму і буду самостійно тренуватися до від’їзду в Молдову.

Хочу сказати велике спасибі всім вболівальникам БК «Стріба», нашій чарівній групі підтримки «Максимум», а також моїм «персональним» вболівальникам, які постійно пишуть мені в інтернеті і завжди підтримували мене! Також велике спасибі всім партнерам по команді! У нас чудовий колектив. Я буду сумувати за всіма, а особливо за тією чудовою атмосферою, яка панувала на наших домашніх матчах! Всім дякую! Я бужу сумувати за всіма!

***
Замість P. S. Начальник команди Олександр Яновицький зазначив, що Єлисевич і Майсурадзе, на його думку, вчинили не дуже коректно по відношенню до чернівецького клубу. Нещодавно вони на декілька днів «зникли» з табору команди, пояснивши це терміновими справами. Потім з Федерації баскетболу України повідомили, що на Єлисевича і Майсурадзе надійшов з Федерації баскетболу Молдови запит щодо «відкріплення». В клубі тоді зрозуміли причини кількаденного «зникнення». Необхідні папери все ж підписали. І з моменту, коли ФБУ надала ФБМ «відкріплення» на «стрібівців», вони вже не мали права грати в Чемпіонаті України. Олександр Яновицький побажав хлопцям успіхів в новій команді. Але вважає, що залишають вони команду, як кажуть, з неприємним осадком.

***

Денис Єлисевич

Leave A Reply

Your email address will not be published.