Тренери Чермак і Холопов про перший матч «Стріба» – «Черкаські Мавпи»

0

Чернівецька «Стріба» здивувала титулованих суперників з «Черкаських Мавп» тим, що у першому матчі 10 туру  Чемпіонату України з баскетболу дала бій лідеру вищої ліги навіть граючи без чотирьох своїх основних виконавців. Наставник гостей Володимир Холопов виключно компліментарно оцінив гру чернівчан. А головний тренер «Стріби» Олександр Чермак припустив, що така самовіддана гра його підопічних мала сподобатися публіці.

Олександр Чермак (головний тренер «Стріби»):

Наша команда доволі непогано виглядала у поєдинку проти явного фавориту дивізіону, який практично за два сезони програв лише одну гру. Особливо якщо врахувати, що через травми у нас не змогли вийти на майданчик одразу четверо гравців з основної «обойми» – це Антон Рожков, Віталій Скріпов, Денис Єлисевич і капітан команди Андрій Семенович. Але хлопці проявили бійцівські якості і впершій половині зустрічі зіграли практично на рівних з титулованими суперниками. Прикро, що через перебір фолів рано сіли Олександр Кодола, Володимир Зелений, Юрій Коршунов, Дмитро Ігнатенко… А коли травмувався Іван Федоряк, ми змушені були догравати взагалі учотирьох… Але, загалом, грою я задоволений. Це безцінний досвід для наших молодих хлопців. Гравці залишили всі сили на майданчику, боролися до останнього, і це, думаю, мало сподобатися вболівальникам, які сьогодні вщерть заповнили трибуни ФОК «Олімпія». Будемо старатися грати так само самовіддано й надалі.

Володимир Холопов (головний тренер «Черкаських Мавп»):

Якщо Чесно, ми очікували, що гра складеться для нас трішки легше. Але команда «Стріба» продемонструвала характер. Це команда з хорошим характером, з хорошими фізичними кондиціями. Вони дуже, дуже і дуже непогано виглядали протягом всієї гри. Але, на жаль, у них був перебір фолів, через що декілька гравців змушені були достроково сісти на лаву для запасних. І ще у них є проблеми по складу через травми. І вийшло, що закінчували гру ми вже як статисти.

Враховуючи такий «розібраний» стан «Стріби», у якої сьогодні травмувався ще один гравець, не буде проблем з налаштуванням на завтрашню гру?

Насправді проблема була і на цю гру налаштувати команду. Тому що ми знали про травмованих гравців основи «Стріби». Знали, що через проблеми зі здоров’ям не зможе зіграти лідер команди Антон Рожков, що не зможе допомогти велетень Скріпов. І це послужило нам дурну службу. Якби ці гравці були на майданчику, у нас було б більше стимулу, більше бажання. Але нам є над чим працювати. Зокрема, щодо психологічного настрою на гру. Тому що на кожну гру треба налаштовуватися, як на останню, тоді будуть хороші результати. Якщо ж «валяти дурня» весь матч, можна й програти.

***

Олександр Чермак і Володимир Холопов

Leave A Reply

Your email address will not be published.