SMS-голосування: Визначилися кращі волейболісти, баскетболіст і футзаліст

3

Завершилося SMS-голосування Буковинського спортивного рейтингу, за підсумками якого визначилися кращі в окремих ігрових видах спорту. А ось топ-10 в олімпійських видах та топ-5 в неолімпійських ще не набули остаточного вигляду, оскільки там враховуватимуться і «сухі» результати та підсумки опитування серед фахівців.

Юрій Джавакян

Олімпійські види спорту

В SMS-голосуванні впевнено переміг тенісист Юрій Джавакян, який суттєво відірвався від переслідувачів. Можливо, це для Юрія стане вирішальним «аргументом», який забезпечить йому місце у підсумковій топ-10, адже за рейтингом за трьома найвдалішими стартами в сезоні він посідав «слизьке» десяте місце. Результати SMS-голосування «синхронізуються» з інтернет-голосуванням, газетним анкетуванням та голосами спортивних репортерів (з коефіцієнтом). Утім, про це детальніше вже після визначення остаточного варіанту топ-10, на що впливає також згаданий сезонний рейтинг та опитування фахівців.

Підсумки SMS-голосування (до 28.12.10 включно):

1. Юрій Джавакян – 138

2. Наталія Лупу – 52

3. Богдана Ящук – 35

4. Микола Лабовський – 29

5. Тарас Бибик – 27

6. Олександр Борисюк – 18

7-8. Лідія Січенікова – 16

7-8. Анатолій Чагін – 16

9. Маріана Русу – 15

10. Сергій Бучацький – 13

Руслана Цихоцька – 12

Тетяна Дорохова – 8

Валентин Собко – 7

Роман Паскар – 2

Валерія Степановська – 1

Віталій Рибак – 0

Антон Любий – 0

Андрій Дорохов – 0

Людмила Кирийчук – 0

Ігор Ящук – 0

Ігор Омельченко – 0

Олена Попович – 0

***

Олександр Чобан

Неолімпійські види спорту

Заочну боротьбу між каратистом Олександром Дожуком і орієнтувальником Олександром Чобаном все-таки виграв останній. Протягом більшої частини SMS-голосування лідирував саме Дожук. Чобан лише одного разу вийшов було вперед. Але на другий день прихильники тезки-каратиста знову відправили свого улюбленця у відрив, який за дві доби до фінішу голосування становив 19 голосів. Але, напевно, каратисти зарано розслабилися, вирішивши, що справу вже зроблено. А ось орієнтувальники, навпаки, боролися до останнього. І саме заключного дня голосування вони вивели Олександра Чобана на перше місце. Третім тут залишився титулований богатир Костянтин Ільїн. Але остаточний варіант топ-5 серед неолімпійських видів спорту так само визначається з урахуванням також сезонного рейтингу, інтернет-голосування, опитування журналістів та фахівців. Тож про остаточні підсумки – трішки згодом.

***

Денис Єлисевич

Баскетбол

Кращим баскетболістом Буковини-2010 став Денис Єлисевич, який з БК «Стріба» виборов «срібло» у І лізі і тепер виступає у вищій лізі. Свого найближчого переслідувача – партнера по БК «Стріба» Давіда Майсурадзе – Денис випередив на 72 голоси.

– Не буду кривити душею – для мене цей титул приємний, – ділиться враженнями Денис Єлисевич. – Я дякую всім вболівальникам, які допомогли так відірватися від партнерів по команді, кожного з яких я теж можу вважати кращим. Хочу запевнити, що зазнаватися я не буду. А навпаки – буду ще більше працювати на тренуваннях. Тим більше, що мені тепер треба більше заробляти, щоби всім повернути по гривні за SMS (сміється – авт.). Якщо серйозно, то всіх з наступаючим! Всіх благ і лише приємного вболівання у 2011 році!

***

Олександр Фурман

Волейбол

Кращим волейболістом-професіоналом Буковини 2010 р. став капітан «Будівельника» Олександр Фурман. Він цю звістку сприйняв спершу, як розіграш когось з друзів:

– У мене вистачає веселих друзів, тому й подумав, що це передноворічний розіграш (сміється – авт.). Чесно кажучи, це для мене несподіванка. Хочу подякувати вболівальникам за таку честь. Доведеться тепер ще більше «пахати» на тренуваннях, хоча й так ніби непогано працюю (сміється – авт.). Буду старатися грати якнайкраще для шанувальників нашої команди, яких хотів би привітати з новорічно-різдвяними святами. Сподіваюсь, наступного року кращою буде вся наша команда – постараємось тішити вболівальників і гарною грою, і результатами.

Кращий волейболіст-аматор – Олександр Скорейко, який разом з «Родничком» (Бояни) виграв аматорський Чемпіонат України серед команд вищої ліги.

***

Вадим Шерстньов

Футзал

Перед заключним днем голосування капітан «Меркурія» Сергій Рибак наблизився було до Вадима Шерстньова, чия перевага «розтанула» до 5 голосів. Але цього «запасу міцності» вистачило. Отож, кращий футзаліст Буковини 2010 р. – Вадим Шерстньов.

***

3 Comments
  1. Саша says

    Яка кількість голосів у неолімпійців?

  2. Lira says

    Ждём пятёрку неолимпийцев!

Leave A Reply

Your email address will not be published.