РХЛ: Голкіпер «Галицьких Ведмедів» про поразку від «Подолян» і «специфічне» суддівство

0

Поразка «Галицьких Ведмедів» 25.12.2010 р. від земляків-тернополян з «Подолян» (3:7) стала приводом для розмірковувань кіпера «ведмедів» Георгія Хвічії-Дуве на тему суддівства.

Гія Хвічія-Дуве (голкіпер «Галицьких Ведмедів»):

Можу сказати, що причин програшу моєї команди було декілька. Але все ж не хочу їх згадати, поки не скажу, що не варто розуміти мої пояснення в контексті «після бою кулаками не розмахують». Програли то й програли, але зрозумійте мене вірно – совість «гризе», що як воротар не врятував команду. Також хочеться роз’яснити інше.

Мої слова швидше заклик і зауваження до наступних організацій ігор нашої ліги, ніж скарга. Основний момент, з яким зіткнулася не лише наша команда, граючи з командою «Подоляни», а й, до прикладу, «Проскуров» – це неадекватне суддівство. Було декілька суперечливих моментів у грі: декілька шайб не зарахували на наш рахунок і одну приписали, як закинуту (люди за бортом говорили протилежне). Згідний, судді не професіонали, але в інших містах таких претензій до них чомусь не виникає. Може, їх не виникає від того, що судді в інших містах не перебувають у прямому підпорядкуванні капітана однієї з команд?..

Чи були такі ситуації в РХЛ раніше? Не запитую, як їх вирішували, так як апелювати ніхто й не думає, але на майбутнє хотілося б такі моменти обійти. Цікаві будуть думки інших.

(звернення з форуму vinhockey.org)

Результати і турнірну таблицю РХЛ можна переглянути тут:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.