Рейтинг буковинських «неолімпійців» очолив богатир Ільїн

1

Кращих представників неолімпійських видів спорту визначали аналогічно олімпійській топ-10, лише тут лауреатів удвічі менше. Найбільш впевнено «місце під сонцем» у заочній боротьбі здобули чернівецький богатир Костянтин Ільїн та шаховий композитор з Новоселиці Михайло Марандюк.

Незалежно від результатів Інтернет- та SMS-голосування, місце у п’ятірці кращих забезпечила собі і Галина Матейчук (пауерліфтинг). А ось на заповнення останніх двох вакансій безпосередньо вплинули вболівальники.

Після визначення топ-п’ятірок за «сухими» результатами (Галина Матейчук, Михайло Марандюк, Костянтин Ільїн, Анна Беженар, Ярослав Тарновецький) та за опитуванням серед фахівців (Костянтин Ільїн, Михайло Марандюк, Ярослав Тарновецький, Галина Матейчук, Олег Мандрик) стало зрозуміло, що багато для кого SMS-голосування – останній і єдиний шанс увійти до числа кращих. Зокрема, це стосувалося каратиста Олександра Дожука та орієнтувальника Олександра Дожука, які серйозно відірвалися від переслідувачів і фактично розігрували між собою перепустку до топ-5. Фінішний спурт виявився потужнішим у вболівальників Чобана, який завдяки непоганій SMS-підтримці набрав «рятівних» 5 очок за 1 місце в одній із трьох складових визначення кращих. Завдяки п’ятій позиції в «народній» частині опитування до п’ятірки вскочив і титулований більярдист Ярослав Тарновецький. А ось Дожуку, який на самому фініші випустив з рук 5 балів, чотирьох очок не вистачило для місця в топ-5.

Враховуючи супер гостру боротьбу за місце в неолімпійській топ-5, до церемонії нагородження, як зазначив заступник начальника облмолодьспортуправління Богдан Вітовський, коло лауреатів може трішки і розшириться – наприклад, на деякі спеціальні номінації.

Спортивний рейтинг Буковини-2010 (неолімпійські види спорту)

Костянтин ІЛЬЇН (богатирське багатоборство, Чернівці, МНС, «Динамо», офіційний партнер – «Автоплаза»). Парний Чемпіонат Європи – 2 м, Ліга чемпіонів стронгмен – 3 м (етап у Фінляндії), 3 м (етап у Словаччині), фінал Ліги чемпіонів – 4 м.

Михайло МАРАНДЮК (складання шахових композицій, Новоселиця, «Колос»). Чемпіонат світу – 1 м (багатоходівки), 2 м (триходівки).

Галина МАТЕЙЧУК (панкратіон, Чернівці, ФСТ «Україна», Іван Филипчук, офіційний партнер – дистрибуційна компанія «Рома»). Чемпіонат Європи – 1 м («Агон»), 2 м («Комбат граплінг»), Чемпіонат світу – 3 м («Агон»), Чемпіонат і Кубок України – 1 м.

Ярослав ТАРНОВЕЦЬКИЙ (більярдний спорт, Чернівці, Ілля Осачук). Чемпіонат світу («Комбінована піраміда») – 3 м, Міжнародний турнір «Чудова вісімка» («Динамічна піраміда») – 1 м.

Олександр ЧОБАН (спортивне орієнтування, Чернівці, МНС, «Динамо», СК «Оріон», Олександр Палагнюк, Денис Тищук). Чемпіонат України – 1 м (марафон), 2 м (середня дистанція), Чемпіонат України з нічного орієнтування – 1 м (середня дистанція).

***

Костянтин Ільїн

Leave A Reply

Your email address will not be published.