Олійник зіграв за Україну проти Швейцарії (2:2)

0

Вихованець буковинського футболу Денис Олійник зіграв черговий матч за збірну України. Син кращого голеодора за всю історію «Буковини» Віктора Олійника вийшов на заміну у виїзному товариському матчі проти Швейцарії, який завершився унічию 2:2.

Швейцарія – Україна – 2:2

17.11.2010 р. Женева, стадіон «Стад де Женев», 21:15.

Голи: 1:0 – Фрай (40),  1:1 Ярмоленко (48), 2:1 – Фрай (62), 2:2 – Коноплянка (75).

Швейцарія: Волфі, Ліхтштайнер (фон Берген, 71), Джуру, Аффолтер, Ціглер, Барнетта (Шакірі, 46), Інлер (Фернандес, 46), Швеглер (Костанцо, 66), Штокер (Д.Деген, 84), Якін, Фрай (Бен Халіфа, 76).

Україна: Пятов, Мандзюк, Михалик (Степаненко, 65), Чигринський, Ракицький, Тимощук, Федецький, Алієв, Коноплянка (Морозюк, 87),  Ярмоленко (Олійник, 76), Девіч (Мілевський, 46).

Попередження: Тимощук (2), Михалик (13), Алієв (42), Барнетта (44).

Пропонуємо до вашої уваги звіт про матч від sportanalytic.com

Збірна України знову зовсім не вразила і схоже відправила свого тренера Юрія Калитвинцева до служби зайнятості. Швейцарію аж ніяк не можна занести до грандів європейського футболу, але навіть така команда переграла збірну  України по всім статтям. А нічию 2:2 можна вважати ні чим іншим як посмішкою Фортуни.

Команди почали дуже жваво. На небезпечний удар з лінії воротарського Джуру українці відразу огризнулися потужним ударом Ракицького – кілька сантиметрів над поперечкою. Далі гра дещо заспокоїлася,  швейцарці вміло контролювали м’яч на половині полі України,і мали чудовий шанс відкрити рахунок на 20-й хвилині,  Фрай бив головою  – Пятов врятував. Українці відповіли аж на 25 хвилині- Алієв пробив зі штрафного трохи вище воріт.

Швейцарці добре застосовували пресинг змушуюти українців раз по раз помилятися при передачах на своїй  половині поля. Чомусь дуже невпевнено виглядали наші у першому таймі, наче проти них грала Бразилія, а не Швейцарія.

Чергова помилка призвела до втрати м’яча, контратака швейцарців, навіс в штрафний і тільки феноменальний сейв Пятова залишає нулі на табло. Єдина зброя українців – дальні удари, проте жодної небезпеки від них не було.

А швейцарці забили на 40-й хвилині. І цілком заслужено. Девіч порушив правила на лінії штрафного і Александр Фрай розкішним ударом у дальний кут відкрив рахунок у матчі. А за хвилину вже Якін, знову зі штрафного міг подвоїти перевагу господарів, проте за українців зіграла стійка воріт. Перерва.

Українці відігралися відразу після перерви, Алієв зі штрафного пробив у спину Ярмоленка від якого м’яч і залетів у ворота Волфі. Тут же чудовий момент не реалізував Якін, після передачі голкіпера він вивалився сам-на-сам з Пятовим, але пробив неточно. Швейцарці знову пішли вперед і створили кілька небезпечних нагод у володіннях Пятова.

Українцям же не вдається звязати докупи більше трьох передач, постійний брак і  як наслідок жодних натяків на небезпечні моменти біля воріт Волфі.  А швейцарці знов забили після стандарту- Федецький випустив Фрая і той з лінії воротарського легко переправив м’я у ворота. Навіть помінявши своїх лідерів Швейцарія впевнено контролювала гру, здавалося що грають зовсім різні за класом команди. Щось неймовірне сталося на 75-й хвилині, Коноплянка взяв гру на себе, змістився з флангу в центр і шикарним ударом поклав м’яч в дальню дев’ятку.  Абсолютно не логічно, але – 2:2!

Швейцарці знову ледь не вийшли вперед на 77 хвилині, але в останній момент Ракицький вибив м’яча з-під ніг Бен Халіфа, який міг забити своїм першим дотиком до м’яча.

Після цього гра вирівнялася і команди по черзі переходили в позиційні атаки, жодна з яких не закінчилась небезпечним моментом. Отак спокійно команди і дограли до фінального свистка. Нічия 2:2 – при дуже посередній грі  збірна  України таки здобувала прийнятний результат  і завершує 2010 рік лише з одною поразкою – у матчі проти збірної Бразилії.

Товариський матч зіграла і молодіжна збірна України.

Чехія U-21 – Україна U-21 2:1
Голи: 1:0 – Вошахлік (8), 2:0 – Кадлєц (40), 2:1 – Петров (82)

***

Наші у Прем’єр-лізі: Платон забив київському «Динамо», Олійник – «сухий», Чайковський – травмований

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.