Віталій Осипов: У «Будівельнику» є багато зрушень на краще

0

У стартовому турі Чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги чернівецький «Будівельник», як ми вже повідомляли, вдома обмінявся перемога з «Юридичною академією» (Харків) – 3:0 (25:12, 25:19, 26:24), а другого дня у напруженій боротьбі поступилися 1:3 (25:23, 16:25, 23:25, 23:25). Попри поразку, наставник «будівельників» Віталій Осипов відзначає позитивні зрушення в команді.

Віталій Осипов (головний тренер «Будівельника»):

Що стосується результату, то налаштовувалися ми і завдання було взяти максимум очок на своєму майданчику проти суперника, рівного нашій команді. Я би не сказав, що справи йдуть погано в нашому колективі. Більше того, на сьогодні є багато серйозних зрушень на краще. Так, поразка неприємна, але зміст гри мене тішить в тому плані, що покращується стан справ на майданчику. Краще вже люди працюють по тактиці. І в принципі відчувається зіграність. Далеко від ідеалу, але є позитивні моменти.

У вас була далеко не оптимальна підготовка до сезону, в якому завдання стоїть увійти до першої четвірки. Це реально?

Так, мінімальне завдання, яке поставлено керівництвом клубу, – це потрапити до четвірки найсильніших в Україні. Якщо ми будемо такими темпами додавати від гри до гри, то це завдання, вважаю, буде для нас цілком по плечу.

Можете порівняти якість гри ваших підопічних першого і другого дня туру?

– Вчора суворіше зіграли по тактичним установкам, які були сказані хлопцям перед матчем. І вчора набагато менше було браку з нашого боку. Наші невимушені помилки зіграли сьогодні визначальну роль. І треба подивитися на гру суперника вчора і сьогодні – в принципі це дві різні команди були.

Олексій Володін після матчу з "Будівельником 3.10.10

Олексій Володін (головний тренер «Юракадемії»):

Дві гри вийшли практично однаковими, але дзеркальними. Якщо вчора ми гірше грали, чернівчани більше хотіли, показали кращу гру і виграли, то сьогодні, виходить, у нашої команди було більше бажання, ніж у господарів, і тому результат був на нашу користь. А так команди приблизно рівні і наші ігри ще будуть прикрасою чемпіонату.

Після вчорашніх 0:3 і 0:1 в дебюті другого матчу не було тривожно?

Справа в тому, що вчора гри не було мобільної. А сьогодні якщо ми й програли першу партію, то гра вже була, хлопці боролися і великих переживань не було. Саме не те, що виграємо або програємо. А те, що команда бореться, необов’язково що виграли би, це ж спорт, головне, аби команда грала. А виграємо чи програємо – це справа така. Все виграти неможливо. Головне, щоби гра нормальна була. Прикро, коли команда не бореться. Якщо є гра, то не тут, то в іншому місці, але виграємо.

Те, що декілька колишніх «юристів» грає тут, а екс-будівельник Сегій Пришляк – у вас, додавало пікантності, інтриги двобоям?

Це завжди додає, і в любому виді спорту. Вболівальники звикають до гравців, вважають, що це «їхні», і переходи сприймають дуже ревносно. А гравці в принципі завжди проти своєї екс-команди грають з подвійною енергією, стараються довести тренерам, гравцям, що вони сильніші.

Ви вже ознайомилися зі всіма складами у Суперлізі. Можете спрогнозувати, хто в якій зоні боротиметься – за четвірку, «за виживання»?

Склади то відомі. Але вони всі перетасувалися, і як гравці впишуться в нові колективи, важко сказати. У вас тут теж частина гравців з Вінниці, з якою у нас минулого сезону, за великим рахунком, проблем особливих не було. А у «Будівельнику» вони виступають набагато сильніше. Всі команди обновилися, тож поки ми з ними не зіграємо, не перевіримо на собі силу, нічого сказати не можу.

Тобто ви прогнозуєте більшу інтригу, ніж минулого сезону?

Не знаю як щодо «Локомотиву» і «Кримсоди», а всі решта, думаю, будуть битися. Минулого сезону теж четвірка остаточно визначилася в останньому турі, коли шанси були у шести команд. Думаю, цього сезону буде так само. Навіть всі команди можуть боротися за четвірку до кінця.

Віталій Осипов після матчу з "Юракадемією" 3.1010. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.