У Чернівцях з’явилася «Стежка здоров’я» (+ фото)

1

Першу в Чернівцях «Стежку здоров’я» відкрили сьогодні, 25.10.2010 р., у парку «Жовтневий». Першими її випробували олімпійці, чемпіони світу та Європи та інші спортсмени.

Ініціатива облаштування «Стежки здоров’я» у парку «Жовтневий» належить майстрові спорту міжнародного класу, срібному призеру (в команді) Чемпіонату Європи з бігу на 100 км Станіславу Лазюті, який живе поруч і «натоптав» там десятки тисяч кілометрів. З цією ідеєю, яку він взяв на озброєння під час закордонних вояжів на змагання, Станіслав звернувся до депутата Чернівецької міської ради Валерія Чинуша та патронованого ним спортклубу «Гешко» . Валерій Миколайович ініціативу підтримав і оперативно забезпечив перші атрибути «Стежки здоров’я» – інформаційний стенд з відзначеними на карті парку оздоровчими маршрутами (червоний і жовтий), відповідного кольору відмітки на деревах та таблички з інформацією про подолану дистанцію. Зрозуміло, що облаштування «Стежки здоров’я» погоджено з керівництвом парку «Жовтневий». У підготовці оздоровчих маршрутів, крім СК «Гешко» і Станіслава Лазюти, взяли президент обласної федерації спортивного орієнтування Юхим Штемплер (допоміг з картою місцевості) та ще один майстер спорту зі спортивного орієнтування Олександр Палагнюк.

«Це лише перші кроки, – зазначив Валерій Чинуш. – А в перспективі будемо ставити питання щодо освітлення «Стежки здоров’я», після чого можна буде встановити на маршрутах лавки та деякі спортивні снаряди (турнік, «шведська стінка» тощо) для відпочинку та виконання розминочних, загальнорозвиваючих вправ. Це дуже добра справа, передусім, для жителів цього мікрорайону, яких ми запрошуємо на оздоровчі пробіжки і прогулянки».

Разом із Валерієм Чинушем та Станіслаhttp://sportbuk.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=5531&message=1вом Лазютою «Стежку здоров’я» відкривали чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, учасник трьох Олімпіад і депутат Чернівецької міської ради Іван Гешко, чемпіон світу з бігу на 100 км Сергій Яненко, єдина з нашого краю учасниця І Юнацької Олімпіади-2010, цьогорічна чемпіонка Європи серед юніорок зі стрільби з лука Лідія Січенікова, лідер баскетбольної команди «Стріба» Антон Рожков з дружиною Оксаною (до речі, екс-лідер групи підтримки маріупольського «Азовмашу» з Суперліги) і донькою, група підтримки «Максимум» з сусідньої ЗОШ №27, майстер спорту, переможець Спартакіади України з марафонського бігу Ігор Сурла та його 14-річна вихованка Марина Царик з Шипинців Кіцманського району, яка сьогодні повернулася з Кіровограду з першою для неї нагородою національного ґатунку («бронза» Чемпіонату України з легкоатлетичного кросу). Символічно що Марина, яка перебуває фактично на початку своєї спортивної кар’єри, на старті «Стежки здоров’я» отримала першу в житті спортивну премію за успішний виступ на змаганнях – від СК «Гешко» з рук титулованного Івана Гешка. Вона тепер тренується під керівництвом Заслуженного тренера України Дениса Тищука і, на думку фахівців, має всі шанси вирости у висококласну бігунку. Спортклуб «Гешко» підтримує здібну буковинку з минулого року.

На очах у присутніх представників ЗМІ титуловані спортсмени першими випробували «Стежку здоров’я». І, як кажуть, по свіжих слідах поділилися свhttp://sportbuk.com/wp-admin/post.php?action=edit&post=5531&message=1оїми міркуваннями щодо перспектив розвитку цього оздорового проекту.

***

Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.