Олександр Чермак: У Білій Церкві командний дух «Стріби» був на найвищому рівні

0

Першу перемогу у вищій баскетбольній лізі України чернівецька «Стріба» відсвяткувала в суботу, 30 жовтня 2010 р., у другому виїзному поєдинку 4 туру проти «СпортЛіцею» (Біла Церква). Прокоментувати цю гру ми попросили головного тренера нашої команди Олександра Чермака.

Олександр Чермак (головний тренер БК «Стріба»):

«Після поразки у першому матчі в Білій Церкві ми на зборах команди ретельно розібрали причини цієї невдачі, адже, незважаючи на те, що «СпортЛіцей» посідає друге місце, в тій грі ми цілком могли і навіть мали би перемогти. Білоцерківці – наші основні конкуренти у боротьбі за місце в першій четвірці в нашій групі Б, яке дасть право продовжити на другому етапі боротьбу у першій вісімці вищої ліги. Отже відступати нікуди було. І я дуже радий, що хлопці зуміли «зібратися» і продемонструвати на майданчику багато з того, що, власне, ми з нашим досвідченим консультантом Тимофієм Безруком, очікуємо від них.

По-перше, ми поставили завдання «ліквідувати» їхніх лідерів Павла Цьопича і Олега Горобця, які, великою мірою, «зробили» гру в п’ятницю. Цьопича персонально опікав Андрій Семенович, який «не давав дихати» йому. Правда, ціною 5-ти фолів. До речі, 5-й фол рефері «намалював» Андрію, як кажуть, на рівному місці. Це сталося тоді, коли ми у середині другої чверті вели вже 10 очок. Андрій, проходячи повз суддю, сказав: «П’ятий фол». І отримав за це… технічне зауваження. У підсумку білоцерківці закинули 4 штрафні поспіль, внаслідок яого боротьба знову загострилася. Після Семеновича за Цьопича «взявся» Денис Єлисевич, який теж відпрацював з ним дуже ефективно. Хоч теж ціною 5-ти фолів.

Взагалі ефективність у нас цього разу виявилася найвищої за всі матчі, які ми провели у вищій лізі, – 90%. Туди входять і набрані очки, і результативні передачі, і блок-шоти. У наших гравців відсоток влучань з гри становив 50, а трьохочкових влучань – 41,2%. Це поважні показники. Тішить те, що у нас було набагато менше втрат. Якщо у виїзному матчі з «Черкаськими Мавпами» їх було 20, то тепер лише 9. І це при тому, що пів складу у нас був, як кажуть, на уколах – з травмами грали Володимир Зелений, Андрій Семенович, Дмитро Ігнатенко і Олександр Кодола (плюс вже декілька ігор з невилікуваною травмою грає Єлисевич – авт.). Стиснули зуби і боролися! У Білій Церкві «Стріба» вперше грала справді, як КОМАНДА, а не як набір виконавців. Командний дух був на найвищому рівні. Так би грати всі ігри!

Щодо самої гри, звісно, ми розуміємо, що нам ще працювати і працювати. Вистачає проблем у нападі. Зате колективні і індивідуальні дії в захисті вже виглядають доволі непогано. І це відзначають й представники інших команд вищої ліги.

Ми, зазвичай, не відзначаємо окремих гравців. Але цього разу я дозволю собі сказати окремо декілька гарних слів на адресу Володимира Зеленого, який з перших ігор знайшов спільну мову з новими партнерами і виявився дуже корисним на майданчику. Днями до нас має приєднатися ще один хороший баскетболіст, який має школу маріупольського «Азовмашу». Сподіваюся, ми встигнемо його дозаявити до кубкового матчу з нашими першими кривдниками «Вінницькими Зубрами». Ми мусимо реабілітуватися за стартові поразки. І, звісно, сподіваємося на активну підтримку рідних вболівальників. Чекаємо вас у середу, 3 листопада, у ФОК «Олімпія»!»

***

Календар, результати і турнірну таблицю вищої ліги можна переглянути тут:

Олександр Чермак

Leave A Reply

Your email address will not be published.