Бокс: Чернівчани на Кубку України поступилися, але шанси на призове місце не втратили

0

У стартовий день Кубку України з боксу, який вперше гостює у Чернівцях, у бій вступили і двоє вихованців тренера чернівецького спортклубу «Машзавод-Колізей» Едуарда Погодіна – його син Олександр Погодін та Петро Мойшензон захищали честь команди ФСТ «Колос». Чернівчани свої бої програли, але не втратили шанси на призове місце.

Кубок України розігрується у командній боротьбі, як кажуть, «стінка на стінку». У першому матчі стартового дня команда «Динамо» перемогла 10:3 збірну Збройних сил України. А після церемонії відкриття чинний володар Кубку України – команда «Україна» взяла гору з рахунком 8:2 над збірною товариства «Колосом. Причому після перших двох боїв «колосівці» вигравали 2:0 – у категорії до 49 кг Денис Ящук (Бровари) переміг Емір-Асана Небієва (Сімферополь), а в категорії до 52 кг Олександр Шепелюк з Рівного одержав технічну перемогу, оскільки «Україна» учасника в цій вазі з невідомих наразі причин не виставила. Але решта боїв представники «Колоса» програли. В т.ч. і наші земляки. Петро Мойшензон поступився  у категорії до 56 кг з рахунком 6:17 досвідченому Олегу Малиновському (Київ), а Олександр Погодін у вазі до 75 кг не впорався з фіналістом Чемпіонату України Тарасом Макаровим (Донецьк). Хоча в обох двобоях, як кажуть, були питання до рефері. Мойшензон, безумовно, програв чемпіону країни, але навряд чи з такою великою різницею в рахунку, яку «намалювали» судді. А Погодін тривалий час навіть за версією арбітрів нічим не поступався срібному призеру Чемпіонату України. По ходу двобою рахунок був 2:2, 3:3. А потім, за рахунку 4:3 на користь киянина, суддя несподівано відкрив рахунок чернівецькому боксеру після серії ударів… у рукавички. Відповідно, супернику зарахували п’яте очко. А в кінцівці, яку, здавалося, активніше провів все-таки Олександр, результативнішим, на думку рефері, був його суперник. У підсумку Макарову віддали перевагу з рахунком 7:4. Тобто «рідні стіни» цього разу нам не допомогли… Це не стосується вболівальників – Погодіна підтримували найактивніше серед всіх боксерів, в т.ч. з іменними «кричалками».

В останніх двох парах наставники «Колоса» вирішили вже не виводити своїх боксерів на ринг, оскільки долю зустрічі вже було вирішено, а «зекономлені зайві сили» знадобляться спортсменам і в наступних двобоях.

У рамках церемонії відкриття Кубку України Орденом Федерації боксу України був нагороджений Чернівецький міський голова Микола Федорук. Подяку від Федерації боксу України за вагомий внесок в розвиток цього виду спорту на Буковині отримав депутат міської ради Валерій Чинуш. Різні подяки були передбачені і для губернатора Михайла Папієва та директора ТОВ «Машзавод» Віктора Сідляра, яких, на жаль, в залі не виявилося. Зате, звісно, був президент обласної федерації боксу Віталій Беляєв, який за свою плідну працю на цій громадській посаді теж отримав цілком заслужену подяку.

Кубкові змагання тривають до 30 жовтня, коли у фінальних двобоях будуть розіграні нагороди. Бої матчу «Україна» – «Колос», а також, звичайно, яскраві номери олімпійської групи підтримки «RED FOXES», яка виступала і на відкритті, і між боями, можна буде побачити в запису на телеканалі «Чернівці», починаючи з середи ввечері. Заплановані покази в запису і фінальні поєдинки заключного дня змагань, який перенесено з 31 на 30 жовтня.

Прем’єрний для Чернівців Кубок України з боксу відбувається під патронатом Чернівецького міського голови. Головні партнери змагань – готель «Буковина» (Валерій Чинуш) та ТОВ «Машзавод» (Віктор Сідляр). Медіа-патронат – телеканал «Чернівці». Портал змагань розташований на нашому сайті.

Фото першого дня змагань можна переглянути тут:

Олександр Погодін (синя форма) свій дебютний бій на дорослому Кубку України програв. Фото: Олександр Ткачук

Leave A Reply

Your email address will not be published.