Вадим Заяць: До Одеси їдемо грати на перемогу

1

Після феєричної домашньої перемоги над «Олександрією» 1.09.10 наставник «Буковини» Вадим Заяць традиційно майже без емоцій прокоментував матч, відзначивши тенденцію до погращення гри в обороні та зазначивши, що у наступному турі чернівчани поїдуть до Одеси теж грати на перемогу.

Вадим ЗАЯЦЬ (головний тренер «Буковини»):

Хочу подякувати, передусім, нашим вболівальникам за підтримку. А щодо гри – не кожен день ми граємо з командою, яка за рівнем, за комплектацією, за ставленням до футболу, я вважаю, відповідає рівню Прем’єр-ліги. Тому хлопцям велике спасибі, що вони зрозуміли, що з цією командою все одно можна і треба грати. Ви самі бачили, що ми не відходили назад. Намагався пояснити, що треба грати першим номером, тому що якщо відійдемо, «Олександрія» нас покарає. Хороший футбол. Перш за все, було приємно, що суддя нормально відсудив, він не заважав грати у футбол. Грали рівні суперники, але нам більше усміхнулася удача.

Олексій Мамчук: Як би ви оцінили першу гру за «Буковину» Володимира Олефіра?

Самі бачили, що людина досвідчена. Не готовий трішки функціонально. Але, думаю, помітили, що набагато менше помилок стало. Дай Боже, щоби зберігалася ця тенденція до покращення гри в обороні.

Альберт Комарі: Була помітна різниця у настрої команди на гру порівняно з матчем проти «Кримтеплиці». Чим це обумовлено?

Я казав, хто мене уважно слухав, що ми були у фазі занепаду. Ми прогнозували, що так буде – сьома гра… Я казав, що повинні були лідери проявити свої найкращі якості. Але тоді, самі бачили, «випадали» з гри деякі наші футболісти. Не вдалося зіграти так, як хотілося. Ми не збиралися програвати, але в такій ситуації на перший план виходить психологія. І самовіддача позамежна мала бути. Плюс, самі бачили, удача відвернулася від нас в минулій грі… Я говорив хлопцям, що сьогодні ми будемо виглядати набагато свіжіше і краще. Думаю, ви помітили, що сьогодні ми справді виглядали «свіжішими».

Сергій Батюк: Зараз буде гра в Одесі. Як будете налаштовуватися, яка буде гра, чи будете щось міняти і таке інше?..

Ми їдемо знову грати на перемогу. Подивимось, по-перше, як виглядає зараз «Чорноморець». Відповідно, будемо підбирати тактику. Я не кажу, що у нас все дуже добре, але, принаймні, наша обойма футболістів збільшилася до таких розмірів, що можна щось вибирати в плані тактики. Тішить те, що є рівноцінні заміни. Так, не всім і не завжди вдається увійти, як хотілося, в гру, виходячи на заміну. Але, тим не менше, набагато краще, ніж було.

Вболівальників берете з собою в Одесу на «бархатний сезон»?

Якщо «бархатний сезон», значить вони нас там вже чекають (сміється – авт.).

Сергій Батюк: Тепер лінія захисту не буде викликати нарікань, як гадаєте?

Дуже приємно, що в обоймі захисників у нас десь 6-7 футболістів. І практично всі з рівними шансами вийти в основному складі. Повірте, я їм це пояснюю, і вони в це вірять, що той, хто сильніший, той виходитиме на футбольне поле.

Вадим Заяць після перемоги над "Олександрією". Фото: Георгій Мазурашу
1 Comment
  1. Фанат ФСК Буковина says

    Интересный будет матч!

Leave A Reply

Your email address will not be published.